Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Europeisk kort for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om et europeisk kort for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Europakommisjonen la 6. september fram forslag til et direktiv om etablering av det europeiske handikapkortet og det europeiske parkeringskortet for personer med nedsatt funksjonsevne. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å der vil gjøre det lettere for personer med nedsatt funksjonsevne å utøve retten til fri bevegelighet ved å sikre, at de får samme adgang til særlige vilkår, positiv særbehandling og rett til handikapparkering, når de besøker en annen medlemsstat. Handikapkortet skal være et anerkjent bevis for handikap i hele EU.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Se også omtale av saken på Europalov.

I Norge er det Arbeids- og inkluderingsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 02.10.2023 15:03

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: