Søk

Innhold

14. Forslag fra mindretall

Forslag fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre:
Forslag 1

Stortinget ber regjeringen sikre at driften av Kongshaug Musikkgymnas, Oslo by steinerskole og Kristen VGS Vennesla kan videreføres uendret frem til en ny, mer rettferdig tilskuddssats for disse elevene innføres.

Forslag fra Høyre og Venstre:
Forslag 2

Stortinget ber regjeringen sikre videre drift ved Den franske skolen i Oslo (Lycé Français d’Oslo) og Section Norvegienne ved Lycee International St. Germain en Laye, fram til man har funnet en løsning som kan sikre forutsigbar videre drift av skolene.

Forslag fra Fremskrittspartiet og Venstre:
Forslag 3

Stortinget ber regjeringen støtte opp om det gode arbeidet til Teknisk Senter AS i Flekkefjord, som et fremragende eksempel på hvordan barn og ungdom kan hjelpes til å bedre mestre blant annet realfag og tekniske fag.

Forslag 4

Stortinget ber regjeringen sørge for at maksbeløpet som private barnehager kan søke den enkelte kommune om for å få dekket sine reelle pensjonsutgifter utover pensjonstilskuddet, beregnes ut ifra den respektive kommunes faktiske pensjonsutgifter til sine kommunale barnehager, inkludert den delen av pensjonsutgiftene som eventuelt betales ut gjennom premiefond.

Forslag fra Fremskrittspartiet:
Forslag 5

Stortinget ber regjeringen følge opp minstemål for læremidler til elever med funksjonsnedsettelser for å sikre universell utforming og et tydeligere regelverk med større ansvarsdeling enn det det er i dag.

Forslag 6

Stortinget ber regjeringen kartlegge i hvor stor utstrekning studenter er i studierelevant arbeid seks måneder etter endt studie.

Forslag 7

Stortinget ber regjeringen sørge for videreføring av program for maritim kompetanse.

Forslag fra Venstre:
Forslag 8

Stortinget ber regjeringen fordele midler avsatt til de regionale forskingsfondene i tråd med tidligere praksis mellom alle fylker.