Europautvalget - Møte i Europautvalget onsdag den 10. juni 2020 kl. 8:30

Dato: 10.06.2020
Møteleder: Anniken Huitfeldt

Sak nr. 2

Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 12 .juni 2020. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 3. juni d.å.. med endelig liste med omtale av rettsakter som kan bli innlemmet på EØS-komiteens møte 12. juni.

Talere

Møtelederen: Neste møte i EØS-komiteen i Brussel finner sted 12. juni. Derfor er det en foreløpig liste med omtalte EU- rettsakter som EØS-komiteen vil kunne fatte beslutning om. Dette ble oversendt fra Utenriksdepartementet 15. mai. Det inkluderer 124 rettsakter, hvorav seks krevde samtykke samt fem budsjettlinjer. Den endelige lista med rettsakter ble oversendt fra Utenriksdepartementet den 3. juni. Den inkluderer kun 38 rettsakter, hvor én krever samtykke. Er det noen kommentarer til den endelige lista? – Svein Roald Hansen, vær så god.

Svein Roald Hansen (A): Jeg har bare en merknad.

EU trekker 84 rettsakter. Jeg vet ikke om det følger med noen forklaring på det. Poenget mitt er bare at det er vanskelig for EU-siden å klage på etterslepet når de trekker så mange rettsakter før et møte. – Det var bare det jeg ville si.

Møtelederen: Er det andre som ønsker ordet?

Jeg gjør oppmerksom på at Utenriksdepartementet fredag 5. juni også oversendte en liste med sju covid-19-rettsakter til Europautvalget. Disse tas ved skriftlig prosedyre både i Europautvalget og i EØS-komiteen med frist for skriftlige kommentarer i dag formiddag. De sju rettsaktene har ikke noe å gjøre med lista over rettsakter som er oversendt for kommentarer til møtet i dag. Er det greit?