Stortinget - Møte tirsdag den 3. mars 2015 kl. 10

Dato: 03.03.2015

Dokumenter: (Innst. 153 S (2014–2015), jf. Dokument 8:13 S (2014–2015))

Sak nr. 4 [12:06:52]

Innstilling fra næringskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Knut Storberget, Odd Omland, Hege Haukeland Liadal og Arild Grande om å sikre opprinnelsesmerking på mat og opprette en dagligvareportal

Votering i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten har Gunnar Gundersen satt frem et forslag på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem forslag til hvordan man kan sikre god og pålitelig informasjon til forbrukerne om dagligvarer. Stortinget ber regjeringen utrede hvilke konsekvenser og kostnader opprettelsen av en eventuell dagligvareportal vil ha for norske forbrukere.»

Votering:Forslaget fra Høyre og Fremskrittspartiet ble med 52 mot 51 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 16.23.27)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen senest i løpet av 2016 etablere en gratis tilgjengelig informasjonsportal for dagligvarer med nødvendig elektronisk informasjon om varer ment for salg i detaljhandel innen dagligvarer.

II

Stortinget ber regjeringen sørge for å ta initiativ til bedre merkeordninger for mat, som også stiller krav til opprinnelsesmerking på bearbeidede kjøttprodukter og meieriprodukter.

Presidenten: Det er Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre som står bak komiteens innstilling til I og II.

Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne har varslet at de også vil stemme for komiteens innstilling til I og II.

Det betyr at Høyre og Fremskrittspartiet skal stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling til I og II ble bifalt med 55 mot 48 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 16.24.17)Videre var innstilt:

III

Dokument 8:13 S (2014–2015) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Knut Storberget, Odd Omland, Hege Haukeland Liadal og Arild Grande om å sikre opprinnelsesmerking på mat og opprette en dagligvareportal – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.