Stortinget - Møte fredag den 10. juni 2022

Dato: 10.06.2022
President: Masud Gharahkhani
Dokumenter: (Innst. 453 L (2021–2022), jf. Prop. 116 L (2021–2022))

Søk

Innhold

Sak nr. 7 [11:01:59]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om Endringer i yrkestransportloven (behandling av personopplysninger) (Innst. 453 L (2021–2022), jf. Prop. 116 L (2021–2022))

Talere

Presidenten: Etter ynske frå transport- og kommunikasjonskomiteen vil presidenten ordna debatten slik: 3 minutt til kvar partigruppe og 3 minutt til medlemer av regjeringa.

Vidare vil det – innanfor den fordelte taletida – verta gjeve anledning til inntil fem replikkar med svar etter innlegg frå medlemer av regjeringa, og dei som måtte teikna seg på talarlista utover den fordelte taletida, får òg ei taletid på inntil 3 minutt.

Liv Kari Eskeland er ordførar for saka, men ho er ikkje sett i salen. – Då er det Trond Helleland.

Trond Helleland (H) []: Jeg kan fungere som stand-in.

Dette er en proposisjon for å rette opp noen saker knyttet til personvernopplysninger i ulike deler av samferdselssektoren. Den saken folk først og fremst kanskje er opptatt av, er at den midlertidige adgangen til å billettere med AutoPASS uten å ta kontanter på ferjene nå blir gjort permanent. Det er bred enighet i komiteen om disse endringene, og det er ikke noe grunnlag for noen lengre debatt. Det er mulig at samferdselsministeren kan utdype litt mer tankegangen rundt det.

Men hovedpoenget her er at en tilpasser lovverket til dagens realiteter, som i mye større grad er elektronisk billettering og utveksling av personvernopplysninger for å kunne drive effektiv kontroll, også knyttet til EUs mobilitetspakke som Stortinget vedtok for et par dager siden.

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Jeg utdyper gjerne noe. Saken gjelder regjeringens forslag om å innta en bestemmelse om behandling av personopplysninger i yrkestransportloven. Jeg setter pris på at Stortinget har stilt seg i en posisjon til å gjøre en svært rask behandling av denne saken, og at det er en enstemmig komité som er enig i forslaget.

Formålet med forslaget er å sikre tilstrekkelig hjemmel for behandling av personopplysninger for å sikre gjennomføring av EUs mobilitetspakke, jf. Prop. 105 LS for 2020–2021, og for å legge til rette for elektronisk billettering på ferje, som nevnt. Yrkestransportloven har ingen eksplisitte hjemler som regulerer behandling av personopplysninger. Dette lovforslaget innebærer en tydeliggjøring av at offentlige myndigheter og andre aktører kan behandle personopplysninger for å utføre oppgaver de er tildelt i eller i medhold av yrkestransportloven. Bestemmelsen gjelder innenfor hele lovens virkeområde.

I tillegg foreslås det en spesialregulering av behandling av personopplysninger ved billettering på ferje. Det ble som kjent i 2020 laget en midlertidig lov knyttet til utbruddet av covid-19. Den la til rette for behandling av personopplysninger knyttet til billettering på ferje, og den ble forlenget til 1. juli i år. Det var også en behandling før jul i fjor. I forbindelse med behandlingen av forlengelsen av denne loven uttalte jeg at departementet var i gang med å forberede nødvendige endringer og forslag til endringer i yrkestransportloven som gjør at ordningen med elektronisk billettering på ferje kan videreføres i tråd med dette. Det har jeg nå gjort, og det forefinnes gjennom det foreslåtte lovforslaget.

I proposisjonen foreslås det konkret at offentlige myndigheter eller andre aktører kan behandle personopplysninger når det er nødvendig, eller for å utføre oppgaver innen ferjebillettering. Vi vet at ordningen regulert i midlertidig lov har fungert godt og er vel utprøvd, og at mange ønsker at dette skal bli en permanent ordning. Flere av høringsinstansene ga sin uttrykkelige tilslutning til forslaget og mener at bestemmelsene vil ivareta en effektiv, kundevennlig og forutsigbar billettering. Dessuten vil jeg peke på at elektronisk billettering gir god flyt i trafikken, det gir mindre risiko for trafikale hendelser ved ombordkjøring, og det gir en mer presis trafikkavvikling og tidsbesparelse for både rederiene og de reisende. Bompengeinnkrevingssystemet er en løsning som både er velutprøvd og fungerer godt, og det er gjort grundige vurderinger knyttet til både økonomiske, tekniske og juridiske forhold i løsningen. Bruk av AutoPASS på ferje er, og vil i stor grad være, sammenfallende med bruk av AutoPASS ved bompengeinnkreving.

Presidenten: Fleire har ikkje bedt om ordet til sak nr. 7.

Votering, se voteringskapittel