Stortinget - Møte tirsdag den 9. mai 2023

Dato: 09.05.2023
President: Svein Harberg

Søk

Innhold

Voteringer

Votering

Presidenten []: Stortinget er da klar til å gå til votering og voterer først over de gjenstående sakene på dagsorden nr. 75 fra tirsdag den 2. mai, sakene nr. 10–14.

Votering i sak nr. 10, debattert 2. mai 2023

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Kathy Lie og Cato Brunvand Ellingsen om inkludering av barn og unge i idretten (Innst. 291 S (2022–2023), jf. Dokument 8:121 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 10, tirsdag 2. mai

Presidenten: Under debatten har Tage Pettersen satt fram et forslag på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget på egnet måte med forslag til plan for hvordan man skal inkludere barn og unge i idrett og friluftsliv.»

Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til forslaget.

Votering:

Forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre ble med 55 mot 44 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.02.21)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:
I

Stortinget ber regjeringen løfte idrett og friluftsliv som en satsing i sitt arbeid med områdesatsingsprogrammet ut 2024, og ha som mål å øke driftstilskuddet til idrettsklubber i levekårsutsatte områder.

Presidenten: Fremskrittspartiet har varslet at de vil stemme imot.

Votering:

Komiteens innstilling ble vedtatt med 82 mot 15 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.02.42)

Videre var innstilt:

II

Stortinget ber regjeringen legge fram en plan for hvordan staten skal bidra til å inkludere alle barn som ønsker det, i idrettslagene og friluftsliv lokalt, slik at store kostnader ikke er til hinder for deltakelsen for den enkelte.

Presidenten: Rødt og Miljøpartiet De Grønne har varslet støtte til innstillingen.

Høyre og Venstre har varslet subsidiær støtte.

Fremskrittspartiet har varslet at de vil stemme imot.

Votering:

Komiteens innstilling ble vedtatt med 86 mot 14 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.03.06)

Votering i sak nr. 11, debattert 2. mai 2023

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken og Birgit Oline Kjerstad om å stenge Barentshavet for ytterligere olje- og gassvirksomhet (Innst. 290 S (2022–2023), jf. Dokument 8:130 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 11, tirsdag 2. mai

Presidenten: Under debatten er det satt fram fire forslag. Det er

  • forslagene nr. 1 og 2, fra Bård Ludvig Thorheim på vegne av Høyre og Fremskrittspartiet

  • forslagene nr. 3 og 4, fra Lars Haltbrekken på vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre og Miljøpartiet De Grønne

Det voteres over forslagene nr. 1 og 2, fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen gjenoppta jevnlige nummererte konsesjonsrunder, for å sikre forutsigbarhet og utvikling på norsk sokkel.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen vurdere tiltak som kan styrke infrastrukturen for gass og legge til rette for mer leting etter gass i Barentshavet.»

Votering:

Forslagene fra Høyre og Fremskrittspartiet ble med 66 mot 35 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.04.17)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:

Dokument 8:130 S (2022–2023) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken og Birgit Oline Kjerstad om å stenge Barentshavet for ytterligere olje- og gassvirksomhet – vedtas ikke.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslagene nr. 3 og 4, fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringa stenge Barentshavet for ytterlegare olje- og gassverksemd og ikkje tildele nye leitelisensar der.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber regjeringen ta initiativ til en internasjonal avtale om å stanse ny letevirksomhet etter olje og gass i Arktis.»

Votering:

Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Venstre og Miljøpartiet De Grønne ble innstillingen vedtatt med 76 mot 20 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.04.53)

Votering i sak nr. 12, debattert 2. mai 2023

Innstilling fra næringskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Erlend Svardal Bøe, Guro Angell Gimse, Olve Grotle, Lene Westgaard-Halle, Kristin Ørmen Johnsen og Tone Wilhelmsen Trøen om å skape mer innovasjon i kommunal omsorgssektor (Innst. 296 S (2022–2023), jf. Dokument 8:132 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 12, tirsdag 2. mai

Presidenten: Under debatten er det satt fram ti forslag. Det er

  • forslagene nr. 1–7, fra Henning Wold på vegne av Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne

  • forslagene nr. 8–10, fra Henning Wold på vegne av Høyre og Venstre

Det voteres over forslag nr. 10, fra Høyre og Venstre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge til rette for lederutvikling innenfor innovasjon og næringsutvikling, herunder at dette ivaretas i det nye topplederprogrammet for ledere i spesialisthelsetjenesten og kommunale helse- og omsorgstjenester.»

Votering:

Forslaget fra Høyre og Venstre ble med 74 mot 28 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.05.31)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 8 og 9, fra Høyre og Venstre.

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber regjeringen videreutvikle HelseOmsorg21-strategien og lage en handlingsplan for å følge opp Meld. St. 18 (2018–2019) med fokus på innovasjonsaktivitet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.»

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Husbanken likebehandler offentlige og private utbyggere som ønsker å utvikle ulike modeller for smarthus.»

Fremskrittspartiet har varslet støtte til forslagene.

Votering:

Forslagene fra Høyre og Venstre ble med 60 mot 41 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.06.06)

Presidenten: Det voteres over forslagene nr. 3 og 6, fra Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen kartlegge potensialet for økt samhandling med helsenæringen i relevante deler av universitets- og forskningssektoren.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber regjeringen peke ut én eller flere testkommuner som får være regulatorisk sandkasse og teste ut ulike nye velferdsteknologier og andre løsninger som gir bedre informasjon og bedre tjenester til innbyggerne.»

Fremskrittspartiet har varslet støtte til forslagene.

Votering:

Forslagene fra Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne ble med 59 mot 43 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.06.24)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:

Dokument 8:132 S (2022–2023) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Erlend Svardal Bøe, Guro Angell Gimse, Olve Grotle, Lene Westgaard-Halle, Kristin Ørmen Johnsen og Tone Wilhelmsen Trøen om å skape mer innovasjon i kommunal omsorgssektor – vedtas ikke.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslagene nr. 1, 2, 4, 5 og 7, fra Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge til rette for en katapultordning innen helsenæringen i et samarbeid med relevante aktører og klynger.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sikre Innovasjon Norge et tydelig oppdrag for næringsutvikling innen helseteknologi og livsvitenskap.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber regjeringen i større grad utforme offentlige anbudskonkurranser slik at små og mellomstore bedrifter får mulighet til å delta, samt medvirke til at handlingsrommet i innkjøpsordningene utnyttes bedre og derved sikrer forutsigbarhet, langsiktighet og innovasjon.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge til rette for private initiativer for etablering og skalering av norske bedrifter, som start-up-laber, regulatoriske sandkasser (kontrollert testmiljø for bedre forståelse for regulatoriske krav sett opp mot forståelsen for teknologiske muligheter) og testsentre.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber regjeringen tilgjengeliggjøre offentlige data for å legge til rette for digitale gründere og bedrifter og tillate at aggregerte anonyme data benyttes til å forbedre kvaliteten på offentlige tjenester.»

Votering:

Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne ble innstillingen vedtatt med 73 mot 29 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.07.07)

Votering i sak nr. 13, debattert 2. mai 2023

Innstilling fra næringskomiteen om Representantforslag frå stortingsrepresentantane Liv Kari Eskeland, Ove Trellevik, Helge Orten, Olve Grotle og Bård Ludvig Thorheim om ein ny gjennomgang av regelverket for transport av farleg last på ferjer (Innst. 295 S (2022–2023), jf. Dokument 8:133 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 13, tirsdag 2. mai

Presidenten: Under debatten har Olve Grotle satt fram et forslag på vegne av Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringa vurdere om det er grunnlag for å ta ein ny gjennomgang av forskrift om farleg last på norske skip, for å sjå om avgrensing i passasjertal for å føre farleg last på ferjer i ordinære ferjesamband er korrekt sett i forhold til tryggleiksnivå.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og komiteens innstilling.

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:

Dokument 8:133 S (2022–2023) – Representantforslag frå stortingsrepresentantane Liv Kari Eskeland, Ove Trellevik, Helge Orten, Olve Grotle og Bård Ludvig Thorheim om ein ny gjennomgang av regelverket for transport av farleg last på ferjer – vedtas ikke.

Votering:

Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne ble innstillingen vedtatt med 73 mot 29 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.08.09)

Votering i sak nr. 14, debattert 2. mai 2023

Innstilling fra næringskomiteen om Noregs fiskeriavtalar for 2023 og fisket etter avtalane i 2021 og 2022 (Innst. 298 S (2022–2023), jf. Meld. St. 11 (2022–2023))

Debatt i sak nr. 14, tirsdag 2. mai

Presidenten: Under debatten har Geir Jørgensen satt fram et forslag på vegne av Rødt og Miljøpartiet De Grønne. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen, gjennom deltakelse i Den internasjonale kommisjon for bevaring av atlantisk tunfisk (ICCAT), arbeide for å redusere kvotene på makrellstørje betraktelig fram til bestanden er på et vesentlig høyere nivå enn i dag.»

Sosialistisk Venstreparti har varslet støtte til forslaget.

Votering:

Forslaget fra Rødt og Miljøpartiet De Grønne ble med 85 mot 17 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.08.41)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:

Meld. St. 11 (2022–2023) – Noregs fiskeriavtalar for 2023 og fisket etter avtalane i 2021 og 2022 – vedlegges protokollen.

Votering:

Komiteens innstilling ble enstemmig vedtatt.

Presidenten: Stortinget voterer så over sakene nr. 1–4 samt 16 på dagens kart.

Votering i sak nr. 1, debattert 9. mai 2023

Presidenten: Sak nr. 1 er andre gangs behandling av lov og omfatter lovvedtak 52.

Det foreligger ingen forslag til anmerkning. Stortingets lovvedtak er dermed godkjent ved andre gangs behandling og blir å sende Kongen i overensstemmelse med Grunnloven.

Votering i sak nr. 2, debattert 9. mai 2023

Debatt om kultur- og likestillingsministerens redegjørelse om status i arbeidet med å fremme likestilling og mangfold i alle sektorer

Debatt i sak nr. 2

Presidenten: Presidenten foreslår at kultur- og likestillingsministerens redegjørelse, holdt i Stortingets møte den 2. mai 2023, om status i arbeidet med å fremme likestilling og mangfold i alle sektorer, vedlegges protokollen.

– Det anses vedtatt.

Votering i sak nr. 3, debattert 9. mai 2023

Innstilling fra familie- og kulturkomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Mona Fagerås, Grete Wold og Kathy Lie om et enklere og mer forbrukervennlig regelverk for gavekort (Innst. 299 S (2022–2023), jf. Dokument 8:122 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har Turid Kristensen satt fram tre forslag på vegne av Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Venstre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å standardisere utløpstiden for alle gavekort, også digitale, inkludert å vurdere en minstetid på 3 år, men vurdere unntak for produktgavekort.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om nødvendige endringer i lov eller forskrift som forbyr gavekortutsteder å trekke gebyr fra kortet etter at det er solgt og overlevert til kunden.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om nødvendige endringer i lov eller forskrift for å innføre plikt til at de avtalerettslige prinsippene som gjelder for gavekortet, synliggjøres på selve kortet.»

Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti har varslet støtte til forslagene.

Votering:

Forslagene fra Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Venstre ble med 60 mot 41 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.10.18)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:

Stortinget ber regjeringen vurdere en styrking av forbrukernes rettigheter ved erverv og bruk av gavekort. Videre bes regjeringen vurdere innføring av et forbud mot at gavekortutsteder kan trekke gebyr fra kortet etter at det er solgt og overlevert til kunden, samt å innføre plikt til at de avtalerettslige prinsippene som gjelder for gavekortet, synliggjøres på selve kortet. Det bes om at regjeringen kommer tilbake til Stortinget på egnet måte.

Presidenten: Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Venstre har varslet subsidiær støtte til innstillingen. Rødt, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti har varslet at de vil stemme imot.

Votering:

Komiteens innstilling ble vedtatt med 91 mot 6 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.11.16)

Votering i sak nr. 4, debattert 9. mai 2023

Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Terje Halleland, Marius Arion Nilsen og Erlend Wiborg om forskning på trygg kjernekraft og opprettelse av en kjernekraftmyndighet og Representantforslag fra stortingsrepresentantene Nikolai Astrup, Bård Ludvig Thorheim, Turid Kristensen, Anna Molberg, Mathilde Tybring-Gjedde og Ove Trellevik om mer kunnskap om behovet for kjernekraft i Norge (Innst. 307 S (2022–2023), jf. Dokument 8:107 S (2022–2023) og Dokument 8:129 S (2022–2023))

Debatt i sak nr. 4

Presidenten: Under debatten er det satt fram i alt elleve forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 2, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 3, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 4, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Høyre, Rødt, Venstre og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 5, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 6–10, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti

  • forslag nr. 11, fra Kjell Ingolf Ropstad på vegne av Kristelig Folkeparti

Forslag nr. 11 er under debatten omgjort til et oversendelsesforslag og lyder i endret form:

«Det henstilles til regjeringen å legge til rette for mer forskning og innovasjon på fusjonsenergi og internasjonalt samarbeid, i overenstemmelse med strategien Energi21.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det voteres over forslagene nr. 6–10, fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge til rette for at norske forskningsmiljøer kan bidra til at verden kan realisere små kjernekraftverk til kraftsystemer og som energikilde i transportsektoren for å fremskaffe tilstrekkelig energi.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber regjeringen legge frem forslag om snarlig opprettelse av en egen kjernekraftmyndighet under Olje- og energidepartementet, som tildeles tilstrekkelige midler til å bygge opp kompetanse på feltet og saksbehandlingskapasitet til å håndtere kjernekraftrelaterte saker.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede behovet for kjernekraft i Norge og mulighetene for å bygge ut kjernekraft av typen SMR og MSR, spesielt på steder hvor det er et stort fremtidig kraftbehov, hvor det behøves nettforsterkning eller lokal kraftproduksjon, og hvor dette kan fungere som et samfunnstjenlig substitutt eller supplement til nettutvikling.»

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber regjeringen søke samarbeid med Sverige, som nå skal begynne en storstilt utbygging av kjernekraft.»

Forslag nr. 10 lyder:

«Stortinget ber regjeringen sette ned et utvalg som bereder grunnen for at regelverk, kompetanse og konsesjonsmyndigheter er klargjort for å kunne starte kjernekraftproduksjon i Norge.»

Votering:

Forslagene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ble med 85 mot 17 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.12.44)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 5, fra Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen vurdere å søke om assosiert partnerskap i Euratom Treaty, og herunder EUROfusion, for å sikre tilgang til europeiske forskningsmidler for norske aktører.»

Høyre og Venstre har varslet støtte til forslaget.

Voteringstavlene viste at 53 representanter hadde stemt mot forslaget fra Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti og 45 hadde stemt for.

(Voteringsutskrift kl. 15.13.03)

Presidenten: Flere melder om feilregistrering, og vi tar voteringen på nytt.

Votering:

Forslaget fra Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti ble med 56 mot 45 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.14.15)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 4, fra Høyre, Rødt, Venstre og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen styrke Norges forskningssamarbeid med Sverige og Finland om utviklingen av ny kjernekraftteknologi.»

Votering:

Forslaget fra Høyre, Rødt, Venstre og Kristelig Folkeparti ble med 65 mot 33 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.14.34)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 3, fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen oppdatere kartleggingen av thoriumforekomster i Norge og presentere en analyse av om thorium kan utvinnes lønnsomt i Norge, med forslag til hvordan det kan gjennomføres.»

Votering:

Forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti ble med 64 mot 38 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.14.50)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 2, fra Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at Norge tar en aktiv rolle i den internasjonale forskningen på og utviklingen av ny kjernekraftteknologi, deriblant knyttet til thorium.»

Votering:

Forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti ble med 60 mot 42 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.15.06)

Presidenten: Det voteres over forslag nr. 1, på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber regjeringen utrede hvilke forutsetninger og behov Norge har for kjernekraft som del av energimiksen frem mot 2050.»

Votering:

Forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti ble med 54 mot 48 stemmer ikke vedtatt.

(Voteringsutskrift kl. 15.15.24)

Komiteen hadde innstilt til Stortinget å gjøre følgende

vedtak:
I

Dokument 8:107 S (2022–2023) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Terje Halleland, Marius Arion Nilsen og Erlend Wiborg om forskning på trygg kjernekraft og opprettelse av en kjernekraftmyndighet – vedtas ikke.

Presidenten: Fremskrittspartiet, Rødt og Kristelig Folkeparti har varslet at de vil stemme imot.

Sofie Marhaug (R) (fra salen): Rødt skal stemme for I.

Presidenten: Da er det Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti som har varslet at de vil stemme imot.

Votering:

Komiteens innstilling ble vedtatt med 83 mot 17 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.16.13)

Videre var innstilt:

II

Dokument 8:129 (2022–2023) – Representantforslag fra stortingsrepresentantene Nikolai Astrup, Bård Ludvig Thorheim, Turid Kristensen, Anna Molberg, Mathilde Tybring-Gjedde og Ove Trellevik om mer kunnskap om behovet for kjernekraft i Norge – vedtas ikke.

Presidenten: Høyre, Fremskrittspartiet, Rødt, Venstre, Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti har varslet at de vil stemme imot.

Votering:

Komiteens innstilling ble vedtatt med 54 mot 48 stemmer.

(Voteringsutskrift kl. 15.16.41)