Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forslag fra stortingsrepresentantene Ulf Leirstein, Kåre Fostervold, Gjermund Hagesæter, Ketil Solvik-Olsen og Tord Lien om å fjerne særavgiften på sjokolade- og sukkervarer

Dokument nr. 8:56 (2005-2006), Innst. S. nr. 213 (2005-2006)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Gjermund Hagesæter, Ketil Solvik-Olsen, Kåre Fostervold, Tord Lien, Ulf Isak LeirsteinSaken er behandlet i finanskomiteenForslag fra (FrP)Innstilling avgitt 07.06.2006Innst. S. nr. 213 (2005-2006)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortingets flertall har med stemmene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet vedtatt å vedlegge et forslag fra Fremskrittspartiet, om å fjerne særavgiften på sjokolade- og sukkervarer, protokollen. Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet viser til at Regjeringen i Soria Moria plattformen varslet en gjennomgang av særavgiftssystemet for å endre avgifter som er en ulempe for norske produksjonsarbeidsplasser og mener at det er mest hensiktsmessig å vurdere endringer i denne i forbindelse med utformingen av statsbudsjettet som helhet. Fremskritspartiet foreslår konkret å avvikle særavgiften på sjokolade- og sukkervarer fra 1. juli 2006. Høyre og Venstre foreslår å avvikle særavgiften på sjokolade- og sukkervarer fra 1. desember 2006. Kristelig Folkeparti vil komme nærmere tilbake til særavgiften for sjokolade- og sukkervarer mv. i Statsbudsjettet for 2007.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 07.06.2006

    Behandlet i Stortinget: 16.06.2006