Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om verdipapirhandel (verdipapirhandelloven) og lov om regulerte markeder (børsloven)

Ot.prp. nr. 34 (2006-2007), Innst. O. nr. 70 (2006-2007), beslutning. O. nr. 78-79 (2006-2007)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Loven gjelder fra det tidspunktet som bestemmes i loven, eller som regjeringen bestemmer.

Lovforslag fra FinansdepartementetSaken er behandlet i finanskomiteenInnstilling avgitt 24.05.2007Innst. O. nr. 70 (2006-2007)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Odelstinget har med vekslende flertall vedtatt ny verdipapirhandellov og børslov. Vedtaket er i hovedsak i tråd med Regjerigens forslag. De to lovene vil gjennomføre EØS-regler som svarer til direktiv om markeder for finansielle instrumenter, direktiv om utsteders informasjonsplikter, og direktiv om overtakelsestilbud. Gjennomføringen i norsk rett innebærer bl.a. at verdipapirforetak og markedsplasser (børser mv.) i større grad enn i dag vil kunne drive virksomhet innen hele EU/EØS-området på bakgrunn av sin hjemlandskonsesjon, at bedrifter og andre utstedere av finansielle instrumenter underlegges harmoniserte rapporteringsregler i hele EU-EØS-området. Gjennomføringen legger til rette for økt integrering av de europeiske markedene ved å skape felles rammer for overtakelsestilbud for selskaper som er opptatt til notering på regulert marked innen EØS-området, og gir minoritets­aksjeeierne i målselskapet bedre beskyttelse.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2007

    Behandlet i Odelstinget: 29.05.2007

    Behandlet i Lagtinget: 07.06.2007