Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes innsats mot vold i nære relasjoner

Dokument 3:8 (2021-2022), Innst. 147 S (2022-2023)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 20.12.2022Innst. 147 S (2022-2023)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes innsats mot vold i nære relasjoner. Formålet har vært å vurdere om innsatsen har vært i tråd med Stortingets vedtak og forutsetninger. Både Justis- og beredskapsdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse-omsorgsdepartementet, Kunnskapsdepartementet og Arbeids-og inkluderingsdepartementet er omfattet av undersøkelsen. Samlet vurderes det som alvorlig at saksbehandlingstiden er lang, at oppklaringsprosenten har gått ned, at risikostyringsverktøy ikke benyttes i alle partnervoldssaker, at det er svakheter ved bruken av oppfølgingen av beskyttelsestiltak, og at det er for liten kompetanse på æresrelatert vold. Dette kan få betydelige konsekvenser for de voldsutsatte. Komiteen slutter seg til Riksrevisjonens kritikk og anbefalinger og merker seg at de relevante statsrådene vil følge opp Riksrevisjonens anbefalringer.

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 20.12.2022

    Debattert i Stortinget 05.01.2023
    Votert i Stortinget 05.01.2023