Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Endringer i a-opplysningsloven og folketrygdloven m.fl. (utvidelse av Arbeids- og velferdsetatens tilgang til opplysninger i a-ordningen)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    Mot

    Fordeling

    46 For
    59 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  3. 3Votering

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt endringer i a-opplysningsloven og folketrygdloven m.fl. Vedtaket innebærer en utvidelse av Arbeids- og velferdsetatens tilgang til opplysninger i a-ordningen. Tilgang til opplysninger i a-ordningen skal gjelde i forbindelse med forvaltning av alle de lovfestede stønadsordningene som sorterer under Arbeids- og velferdsetaten, det vil si barnetrygd, kontantstøtte, supplerende stønad, bidragsforskott, lønnsgarantiordningen og avtalefestet pensjon, i tillegg til folketrygden. Det skal gis tilgang til opplysninger i forbindelse med fastsettelse og innkreving av underholdsbidrag etter barneloven, oppfostringsbidrag etter barnevernloven og ektefellebidrag etter ekteskapsloven. Arbeids- og velferdsetaten skal videre ha tilgang til opplysninger i registeret i forbindelse med utredning og produksjon av statistikk.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet