Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Midlertidig lov om tilpasninger i regelverket om internasjonalt rettslig samarbeid som følge av utbruddet av covid-19, endringer i utlendingsloven m.m. (testing for covid-19 før uttransportering)
Til sakssiden

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    For

    Fordeling

    80 For
    21 Mot

    Votering fordelt på:

  2. 2Votering

    For

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  3. 3Votering

    For

    Fordeling

    Vedtatt mot 4 stemmer

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt midlertidige bestemmelser om at en utlending eller en ettersøkt kan pålegges å la seg teste for covid-19 før uttransportering i en utlendings-, utleverings- eller overleveringssak dersom undersøkelsen er nødvendig for å gjennomføre uttransporteringen. Det er gitt hjemmel for å gjennomføre testen mot vedkommendes vilje og medvirkning, såfremt personen nekter å følge opp undersøkelsespålegget og undersøkelsen er nødvendig for å sikre utreisen. I utlendingssakene legges beslutningskompetansen til politiet, mens beslutningskompetansen legges til påtalemyndigheten i utleverings- og overleveringssakene. I utleverings- og overleveringssakene kan påtalemyndigheten ikke beslutte bruk av tvang før retten har vurdert og kommet til at tvang kan benyttes. I sakene etter utlendingsloven skal en beslutning om å gjennomføre undersøkelse med tvang kunne bringes inn for retten, med oppsettende virkning.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet