Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 12 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen i budsjettarbeidet legge til grunn at CO2-avgiften skal økes til 3 000 kroner innen 2030, og ta i bruk grønn folkebonus, også kalt klimabelønning, som prinsipp for å betale tilbake til folket deler av det økte provenyet fra økte miljøavgifter.

  • Forslag nr. 13 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en handlingsplan for energieffektivisering i alle deler av norsk økonomi senest samtidig som statsbudsjettet for 2024 legges fram.

  • Forslag nr. 14 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag om krav til nullutslipp for alle servicefartøy i havbruksnæringa. Kravet skal tre i kraft fra 1. juli 2024.

  • Forslag nr. 15 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen gi Enova et tilleggsmandat for å følge opp innføringen av et program for punktutslipp og ber videre regjeringen innføre karbondifferansekontrakter for utslippskutt i industrien, herunder spesielt prioritert opp mot biokarbon.

  • Forslag nr. 16 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sørge for at Equinor avslutter nye investeringer i olje og gass, og flytter investeringene over til andre prosjekter som sørger for utslippskutt.

Gå til voteringsoversikten
: