Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 15 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen utrede i hvilken grad bankenes kredittgivning er samfunnsøkonomisk gunstig, og vurdere hvordan kredittregulering kan gjøre allokeringen av kreditt mer effektiv med sikte på å nå særlig målene i Parisavtalen og ellers støtte realøkonomien.

  • Forslag nr. 16 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen så snart som mulig foreslå kredittregulering som sørger for at bankenes totale utlån til bolig begrenses, samtidig som førstegangskjøpernes andel av totale nye boliglån øker.

  • Forslag nr. 17 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen stille krav til bankene om å rapportere gjennomsnittlige renter på boliglån og offentliggjøre data som danner grunnlag for beslutninger om pris og tildeling av lån.

  • Forslag nr. 18 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen evaluere effekten av krisetiltakene rettet mot bankene og kartlegge hvor mye av bankenes fortjeneste i 2020, 2021 og 2022 som kan tilskrives krisetiltakene.

  • Forslag nr. 19 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen sørge for at Norge har beredskap i offentlige finansinstitusjoner til å umiddelbart yte kreditt til næringslivet i en akutt økonomisk krise.

  • Forslag nr. 20 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen utrede opprettelsen av en statlig grønn investeringsbank.

  • Forslag nr. 21 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen fastsette et mål om å redusere de private bankenes andel av pengeforsyningen.

  • Forslag nr. 22 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt

    Stortinget ber regjeringen i løpet av 2023 opprette en offentlig løsning som kan brukes til kontantutbetalinger til personer eller husholdninger i Norge.

Gå til voteringsoversikten
: