Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 2 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen legge frem tiltak for å redusere den systemiske risikoen forbundet med bankfinansiering gjennom obligasjoner med fortrinnsrett (OMF), den underliggende avhengigheten av utviklingen i boligmarkedet, samt krysseierskap til OMF i banksektoren.

  • Forslag nr. 3 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fremme forslag som ytterligere reduserer bankenes adgang til å ta risiko utenfor kjernevirksomheten.

  • Forslag nr. 4 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sette ned et utvalg som skal vurdere hvordan man kan øke markedsandelene til banker og finansinstitusjoner hjemmehørende i Norge, og komme tilbake til Stortinget med vurderingen i forbindelse med Finansmarkedsmeldingen 2024.

  • Forslag nr. 5 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede virkemidler for å endre sammensetningen av bankenes kreditt på sikt, slik at en mindre andel går til bolig og næringseiendom og en større andel til annen næring, og komme tilbake til Stortinget med forslag om dette i Finansmarkedsmeldingen 2024.

  • Forslag nr. 6 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen vurdere tiltak som legger til rette for økt bruk av fastrente på boliglån.

  • Forslag nr. 7 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen skjerpe tilsynet med konkurransen i bankmarkedet med henblikk på at bankvirksomhet i større grad skal komme forbrukerne til gode.

  • Forslag nr. 8 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede årsakene til de økte marginene i norsk banknæring og komme tilbake til Stortinget med virkemidler for å begrense dem i Finansmarkedsmeldingen 2024.

  • Forslag nr. 9 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen utrede virkemidler som kan bidra til rimeligere banktjenester for kundene, herunder å be Konkurransetilsynet legge fram en oppdatert gjennomgang av og forslag som kan forbedre konkurransesituasjonen i det norske bankmarkedet.

Gå til voteringsoversikten
: