Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Gå til voteringsoversikten

Det ble votert over:

Mindretallsforslag:

  • Forslag nr. 15 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen foreslå å senke kvotetaket for kumelk og geitemelk i jordbruksforhandlingene.

  • Forslag nr. 16 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen sikre at opptrapping av jordbrukets inntektsmuligheter gjennomføres uten at prisnedskrivning på korn økes, og at det gjennomføres en faglig utredning om hvilket nivå ordningen bør ligge på for å oppnå målet om produksjonsbalanse mellom korn- og grasområdene.

  • Forslag nr. 17 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen foreslå nye produksjonsregulerende virkemidler for egg, svin, sau og storfe for å unngå overproduksjon, i jordbruksforhandlingene 2024.

  • Forslag nr. 18 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen legge til en kategori for «norsk standard» i offentlige innkjøp med kriterier om at leverandør skal kunne dokumentere at produktene er produsert til en kvalitet, for eksempel tilsvarende Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)-standard, for å gjøre det enklere for innkjøpere å skrive anbud som kan legge til rette for norskproduserte varer.

  • Forslag nr. 19 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen fjerne all samordning av avløsertilskuddet med annen inntekt.

  • Forslag nr. 22 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen gjøre følgende endringer i beregningen av gjennomsnittlig jordbruksinntekt foreslått i Meld. St.11 (2023–2024):

    • Det legges ikke til en normeringsfaktor på 20 pst. i beregning av gjennomsnittlig jordbruksinntekt for nivåsammenlikning.

    • For beregning av gjennomsnittlig jordbruksinntekt for nivåsammenlikning skal det legges til grunn at et årsverk i landbruket er på 1 700 timer.

    • For beregning av gjennomsnittlig jordbruksinntekt for nivåsammenlikning skal det i totalkalkylen budsjetteres med en gjennomsnittlig avkastning på all egenkapital investert i jordbruket høyere enn gjeldsrente.

  • Forslag nr. 23 fra Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne

    Stortinget ber regjeringen inkludere investeringer i jord i beregningen av avsetning til investeringer i avskrivbar kapital.

Gå til voteringsoversikten
: