6. Oppdatering av trygderettsloven.

Lov av 16. desember 1966 nr. 9 om anke til Trygderetten

       Før 1969 var det bare Trygderetten som kunne se bort fra at fristen for anke til Trygderetten var oversittet samt gi en anke oppsettende virkning. Ved lovendring av 19. juni 1969 ble også ankemotparten gitt adgang til å treffe slike beslutninger. Meningen var at dersom ankemotparten så bort fra oversittelsen eller ga anken oppsettende virkning, skulle Trygderetten legge dette til grunn uten å foreta en egen vurdering av spørsmålet.

       Slik trygderettsloven § 10 tredje og fjerde ledd samt § 14 andre ledd første punktum er formulert, kan det imidlertid synes som om det er nødvendig at flere instanser tar stilling til spørsmålet. For å unngå tvil på dette punkt, foreslår departementet at ordet « og » i § 10 fjerde ledd og § 14 annet ledd første punktum erstattes med « eller ». I § 10 tredje ledd erstattes « og i tilfelle » med « eller ».

       Trygderettsloven § 21 annet ledd har en henvisning til § 13 tredje ledd. Denne henvisningen er ikke lenger korrekt. Henvisningen skal være til sjette ledd, og § 21 foreslås endret i samsvar med dette.

       Departementet foreslår at trygderettsloven § 25 første ledd korrigeres slik at det blir vist til utgifter Trygderetten er ansvarlig for etter bestemmelsene i lov av 13. juni 1980 nr. 35 om fri rettshjelp.

       Det foreslås at lovendringene trer i kraft straks.

       Endringene er kun av redaksjonell karakter og har ikke administrative eller økonomiske konsekvenser.

       Komiteen har ingen merknader til forslagene.