Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedlegg 2: Brev fra Kultur- og kirkedepartementet v/statsråden til familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, datert 6. juni 2002

Det vises til brev fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen av 31. mai 2002 med følgende spørsmål i forbindelse med komiteens behandling av St.prp. nr. 48 (2001-2002) Nytt operahus i Bjørvika:

  • 1. Finner departementet at det foreslåtte beløp i Revidert Nasjonalbudsjett er tilstrekkelig for å kunne følge opp prosjektet som forutsatt?

  • 2. I tilfelle det ikke er tilstrekkelig, hvordan tenkes resten finansiert?

  • 3. Har Statsbygg anledning til å omdisponere midler innenfor 1580 Bygg utenfor husleieordningen, slik at det likevel lar seg gjøre å starte opp prosjektet som tenkt?

Midler til operahusprosjektet bevilges over Arbeids- og administrasjonsdepartementets budsjett. Kultur- og kirkedepartementet har derfor bedt om Arbeids- og administrasjonsdepartementets uttalelse til spørsmålene. Arbeids- og administrasjonsdepartementet har i brev av 6. juni d.å. gitt følgende uttalelse:

  • "1. Av Stortingsproposisjon nr. 48 (2001-2020) vedlegg 2 fremgår det at Statsbygg mener at "aktivitet utover forprosjektet i 2002 vil medføre et bevilgningsbehov på anslagsvis 70 millioner kroner".

  • 2. Som det fremgår av forslaget til revidert nasjonalbudsjett vil bevilgningsbehov utover 35 millioner bli dekket ved omdisponering av midler innenfor kapitel 1580, i den grad det er mulig.

  • 3. I brev av 03.06.02 fra Statsbygg til Arbeids- og administrasjonsdepartementet er det gjort klart at Statsbygg vil disponere midler innenfor kapitel 1580 slik at prosjektet totalt kan disponere 70 millioner kroner i 2002".

Kultur- og kirkedepartementet viser til dette.