Stortinget - Møte mandag den 10. oktober 2005 kl. 13

Dato: 10.10.2005

Sak nr. 3

Valg av medlemmer til valgkomiteen

Presidenten: Det er omdelt på representantenes plasser i salen en fortegnelse over de foreslåtte medlemmer og varamedlemmer til valgkomiteen, og presidenten ber representantene om å benytte denne fortegnelse som stemmeseddel. Stemmesedlene vil etter vanlig praksis bli opptalt etter møtet, og resultatet av valget blir referert i et senere stortingsmøte.

Stortinget gikk så til votering.

Presidenten: I anledning av Stortingets høytidelige åpning har Oslo biskop innbudt Stortingets representanter til gudstjeneste i Oslo Domkirke i dag, mandag 10. oktober kl. 17.00. Gudstjenesten vil bli holdt av biskop Ole Christian Kvarme og domprost Olav Dag Hauge.

Presidenten vil gjøre oppmerksom på at tidspunktet for budsjettets framleggelse i Stortinget er fredag 14. oktober kl. 10.

Til slutt, før presidenten spør om noen ønsker ordet før møtet heves, vil presidenten på vegne av Presidentskapet takke for tilliten og si at vi skal gjøre hva vi kan for at Stortingets arbeid skal gå best mulig, til beste for Stortinget og for landet. Vi har stor respekt for alle representanter som er innvalgt – og ikke minst for de partigruppene som er her, og som utgjør kjernen i vårt demokrati.

Det er ikke et ekstravagant påfunn at Presidentskapet nå innbyr til kaffe og kaker ute i vandrehallen. Det er nemlig helt vanlig. (Munterhet i salen)