Stortinget - Møte torsdag den 10. november 2005 kl. 10

Dato: 10.11.2005

Formalia

Presidenten: Representanten May-Helen Molvær Grimstad, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra representanten Børge Brende foreligger søknad om permisjon i tiden fra og med 12. november til og med 21. november for etter invitasjon av den kinesiske regjering å delta i møte i Kinas råd for internasjonalt samarbeid om miljø og utvikling i Beijing.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Linda Cathrine Hofstad, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte tirsdag den 15. november – og anser det som vedtatt.

Presidenten foreslår Per Ove Width. – Andre forslag foreligger ikke, og Per Ove With anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte tirsdag den 15. november.

Statsråd Kristin Halvorsen overbrakte 1 kgl. proposisjon, St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1 for budsjettåret 2006, Om endring av St.prp. nr. 1 om statsbudsjettet 2006.

Presidenten: Proposisjonen vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Gunnar Kvassheim vil fremsette et privat forslag.

Gunnar Kvassheim (V) [10:04:08]: På vegne av representantene Børge Brende, Line Henriette Holten Hjemdal og meg selv har jeg gleden av å fremme forslag om statlig erverv av eiendommen Vestre Vollene på Hardangervidda.

Presidenten: Representanten Jan-Henrik Fredriksen vil fremsette et privat forslag.

Jan-Henrik Fredriksen (FrP) [10:04:46]:På vegne av meg selv og Øyvind Korsberg fremmer jeg et forslag om at investeringsfondet for Nordvest-Russland flyttes og legges til Kirkenes. Det innebærer også at man foretar en omprioritering av Øst-Europa-fondet og overfører midler derfra til fondet for Nordvest-Russland.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.