Stortinget - Møte tirsdag den 28. februar 2006 kl. 10

Dato: 28.02.2006

Formalia

Presidenten: Den innkalte vararepresentant for Nordland fylke, Janne Sjelmo Nordås, har tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra representanten Hans Olav Syversen om permisjon i tiden fra og med 28. februar til og med 3. mars for å delta i NATO-parlamentarikerforsamlingens komitereise til Haag og Sarajevo.

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Thore A. Nistad i tiden fra og med 28. februar til og med 3. mars for å delta i Den Interparlamentariske Unions delegasjon til FNs kvinnekommisjons 50. sesjon i New York.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Oppland fylke: Morten Ørsal JohansenFor Oslo: Aud Kvalbein

Presidenten: Morten Ørsal Johansen foreslås innvalgt i Lagtinget for den tid han møter for representanten Thore A. Nistad. – Det anses vedtatt.

Aud Kvalbein er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Statsråd Liv Signe Navarsete overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Etter ønske fra transport- og kommunikasjonskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1 og 2 behandles under ett. – Det anses vedtatt.