Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Folkevalgte fra det ukrainske parlamentet på besøk i Stortinget.

Folkevalgte fra det ukrainske parlamentet på besøk i Stortinget. Fra venstre: Sergiy Taruta, Sergiy Alieksieiev, Borys Prykhodko, Yulia Hryshyna, Galyna Mykhailiuk, Oleksandra Ustinova og Iryna Konstankevych. Foto: Stortinget.

Folkevalgte fra det ukrainske parlamentet besøkte Stortinget

Syv folkevalgte fra seks ulike politiske partier i parlamentet i Ukraina besøkte Stortinget i uke 12.

Den ukrainske delegasjonen møtte blant annet stortingspresidenten, utenriks- og forsvarskomiteen, stortingsrepresentanter som deltar i interparlamentariske delegasjoner på vegne av Stortinget og representanter for posisjon og opposisjon. De har også vært på besøk til blant annet Forsvarsdepartementet, Nammo på Raufoss og  Eidsvoll 1814. 
 
– Vi er svært takknemlige for at Norge har gått foran og gitt omfattende støtte til Ukraina. Støtten redder mange ukrainske liv. Solidariteten med Ukraina er også viktig for den europeiske sikkerheten, sa leder for den ukrainske delegasjonen, Galyna Mykhailiuk, etter besøket. 
 
Besøket fra de ukrainske folkevalgte er en del av et demokratisamarbeid mellom de to parlamentene. Da parlamentspresident Ruslan Stefantsjuk besøkte Stortinget i mai i 2023, signerte han og stortingspresident Masud Gharahkhani en samarbeidsavtale mellom parlamentene, Verkhovna Rada og Stortinget. Dette er første gang Stortinget tar imot parlamentsmedlemmer som en del av denne avtalen.  
 
– Samarbeidsavtalen var et historisk skritt for å styrke dialogen mellom parlamentene, og legge til rette for samarbeid og utveksle ekspertise og erfaring. Vi er veldig glade for et stadig tettere samarbeid, som vi vil videreutvikle, oppsummerer den ukrainske delegasjonslederen.
 
Sist oppdatert: 21.03.2024 15:55
: