Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Selskapers informasjonsplikt om sosiale og miljømessige forhold

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til direktiv om selskapers informasjonsplikt om sosiale og miljømessige forhold. Forslaget vil endre gjeldende direktiv på området. Det gjeldende direktivet er tatt inn i EØS-avtalen.

Europakommisjonen skriver i sin pressemelding at ved å endre gjeldende regnskapslovgivning ønsker Kommisjonen å gi økt innsyn i sosiale og miljømessige forhold i store selskaper. Det foreslås at de selskapene som omfattes skal rapportere om interne retningslinjer, risiko og resultater knyttet til miljø, sosiale aspekter, arbeidstakerrelaterte aspekter, menneskerettigheter, korrupsjon og styremangfold. Dette skal sikre investorer og samfunnet generelt bedre informasjon og innsyn på disse områdene. Kravene foreslås å gjelde for selskaper med mer enn 500 ansatte. Informasjonen skal gis i årsrapporten. Selskapene skal gis fleksibilitet til å gi relevante opplysninger på en måte som anses som mest nyttig. De kan benytte nasjonale eller internasjonale standarder som for eksempel ISO-standarden.

Forslaget vil bli behandlet av Europaparlamentet og Rådet i den ordinære lovgivningsprosedyren.

Det er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens lovforslag via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 10.05.2013 12:34

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: