Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Langsiktige europeiske investeringsfond

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag til forordning fra Europakommisjonen (Kommisjonen) om langsiktige europeiske investeringsfond. Teksten er merket som EØS-relevant.

Forslaget er en oppfølging av Single Market Act II fra oktober 2012 og et direkte resultat av høringen om langsiktig finansiering av den europeiske økonomi som nettopp er avsluttet (mars-juni 2013).

I følge Kommisjonens pressemelding er de nye langsiktige europeiske investeringsfondene kun ment å gå til virksomheter som har bruk for midler over lengre tid. De er tilgjengelige for alle typer investorer i Europa forutsatt at de oppfyller visse EU-rettslige krav. Kravene omfatter hvilke typer prosjekter fondene kan investere i (f.eks. infrastruktur, transport, energi), hvordan midlene bør spres for å minske risiko, og hvilke opplysninger som må gis investorene. Alle fondsforvalterne må også overholde strenge krav i direktivet om forvaltere av alternative investeringsfond.

Forslaget ble presenterte til EUs ledere på toppmøtet i Brussel 27.-28. juni 2013. Det er ikke nevnt spesielt i konklusjonene fra møtet, men EUs ledere diskuterte og annonserte «A new Investment Plan for Europe» på møtet, med særlig fokus på små- og mellomstore bedrifter. 

Forslaget til forordning skal nå godkjennes av Europaparlamentet og Rådet.
 
Fra norsk side er det Finansdepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 02.07.2013 10:18

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: