Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sikre tillit til referansepriser for finansielle instrumenter

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen (Kommisjonen) til en forordning som skal sikre tilliten til indekser som brukes ved vurdering av finansielle instrumenter og kontrakter.

Kommisjonen skriver i sin pressemelding at tilliten til indekser på dette området ble svekket etter at det ble avdekket at LIBOR- og EURIBOR-indeksene hadde vært gjenstand for manipulasjon.

Kommisjonen ønsker nå å gjenopprette tilliten til slike indekser ved å gjennomføre i Europa de prinsippene som nylig ble vedtatt av Den Internasjonale Børstilsynsorganisasjonen (IOSCO). De nye reglene skal gjøre de referanseprisene som brukes mer robuste og pålitelige og medvirke til å forebygge og avdekke manipulasjon. De skal også presisere myndighetenes ansvar for og overvåkning av slike referansepriser.

Forslaget skal nå behandles av Europaparlamentet og Rådet.
 
I Norge er det Finansdepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 01.10.2013 14:43

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: