Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Tjenestepensjonskasser: Soliditet og tilsyn

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag fra Europakommisjonen til et direktiv knyttet til virksomheten til og overvåkning av tjenestepensjonskasser.

Forslaget er merket som EØS-relevant.

Kommisjonen presenterte forslaget som del av en overordnet strategi for å fremme nye og ulike måter å finansiere langsiktig finansiering i Europa. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at det foreslåtte direktivet skal bidra til å videreutvikle tjenestepensjonskasser som viktige langsiktige investorer. Dette skal skje gjennom å fjerne hindringer for grensekryssende investeringer og gjøre det lettere for tjenestepensjonskasser å investere i finansielle aktiva. Samtidig skal medlemmer av tjenestepensjonskassene ha et passende risikovern.

Forslagene skal behandles av Europaparlamentet og Rådet.

I Norge er det Finansdepartementet som har ansvaret for oppfølging av forslaget, jf. departementets EØS-notat fra november 2013 om status i saken på daværende tidspunkt.

Lovforslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 09.04.2014 14:36

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: