Spørretime

Onsdag 19. mai 2021kl. 10.00

Muntlig spørretime

Følgende regjeringsmedlemmer vil være til stede:
Bilde av Nikolai Astrup
Nikolai Astrup (H)
Bilde av Iselin Nybø
Iselin Nybø (V)
Bilde av Dag-Inge Ulstein
Dag-Inge Ulstein (KrF)

Ordinær spørretime

Ordinær spørretime holdes umiddelbart etter muntlig del
Innleverte spørsmål:
  • 1. Fra Sigbjørn Gjelsvik (Sp) til justis- og beredskapsministeren

    Flertallet på Stortinget vedtok i forbindelse med politimeldingen 25. februar å be regjeringen "gjenåpne de arrester der nedleggelser under politireformen har ført til at politiet i dag bruker uforholdsmessig mye tid på transport av fanger". Vil regjeringen gjenåpne arresten i Sandvika?
  • 2. Fra Bård Hoksrud (FrP) til samferdselsministeren

    Det er kommet spørsmål om tryggheten for at ikke kan foregå kryssubsidiering mellom selskapene Spordrift AS og Spordrift Prosjekt AS. Kan statsråden forsikre Stortinget om at det er etablert sikre rutiner for å forhindre enhver form for kryssubsidiering når Spordrift AS og Spordrift Prosjekt AS leverer tilbud på fornyelse- og nybyggprosjekter til jernbanesektoren, og kan han i tilfelle redegjøre for disse og gjøre dem tilgjengelig slik at bransjen og skattebetalerne kan være trygge på at dette er under kontroll?
  • 3. Fra Marit Knutsdatter Strand (Sp) til forsknings- og høyere utdanningsministeren

    Regjeringen kommer verken med nye studieplasser eller store nok tiltak for å bøte på den tøffe situasjonen mange studenter står i. Mange studenter sliter psykisk. Over tid kan dette påvirke studieprogresjon og fullføring av studier. Studentfrivillighet og studentsamfunn er viktige møteplasser. Vil statsråden gjøre mer for å forebygge og sikre god helse hos studentene, eller er manglende studieplasser i revidert nasjonalbudsjett et signal om at regjeringa ikke mener at flere bør studere høyere utdanning denne høsten?
  • 4. Fra Liv Signe Navarsete (Sp) til klima- og miljøministeren

    Etter vedtak om nullutslepp frå turistskip- og ferjer har investeringar m.a. i miljøteknologi, hamn og destinasjonen Flåm ikkje kunna realiserast, som følgje av uvisse knytt til framtidig trafikkgrunnlag og av at finansieringsløysingar ikkje er etablerte. Sidan bestillinga for 2026 byrjar i november i år, kven kan bestille cruiseanløp til Flåm i 2026 i tråd med stortingsvedtak nr. 691 i sesjonen 2020-2021, og kva er tydinga av stortingsvedtaket "[...] staten sikrer etablering av landstrøm i Flåm som planlagt innen 2022"?