Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden
Til forsiden

Stortingsrepresentanter observerer valget i Russland

En rekke stortingsrepresentanter er valgobservatører under parlamentsvalget 4. desember.

Moskva: Vasilijkatedralen foto: Nikolaj Bock/norden.org.

Michael Tetzschner (H) leder en tremannsdelegasjon fra Nordisk råd, Morten Høglund (FrP) og Sigvald Oppebøen Hansen (A) deltar på vegne av Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE)  og Karin Woldseth (FrP) og Øyvind Vaksdal (FrP) representerer Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE).

Karin Woldseth vil være til stede i St. Petersburg, de andre observatørene vil fordele seg på ulike valglokaler i Moskva.

Mandag 5. desember vil det bli holdt en pressekonferanse i Moskva med en oppsummering av de foreløpige konklusjonene fra valget. Følg med på OSSEs nettside.

Det russiske valget

Valget til den sentrale Statsduma i Moskva – og samtidig til en del regionale parlamenter også i Nordvestrussland – finner sted søndag 4. desember. Det skal velges 450 medlemmer til Statsdumaen, hvor sperregrensen er på syv prosent. Til tross for dette får partier med mellom seks og syv prosent to plasser, og partier med mellom fem og seks prosent én plass i parlamentet.

I øyeblikket er fire partier representert, mens i valget stiller syv partier lister. Ved en forfatningsendring i 2008 er valgperioden forlenget fra fire til fem år.

Presidentvalget, hvor Vladimir Putin er klar favoritt, finner sted 4. mars 2012.

Sist oppdatert: 01.12.2011 13:04
: