Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Aktuell sikkerhetspolitikk på dagsordenen

Stortingspresidenten og medlemmer av utenriks- og forsvarskomiteen hadde møte med NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen på Stortinget 8. mai. Her ble flere aktuelle sikkerhetspolitiske spørsmål tatt opp.

Stortingspresident Dag Terje Andersen og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen utenfor Stortinget.

– Det var veldig interessant å høre generalsekretærens vurdering av situasjonen i Syria og hvordan man bør søke en løsning på den. Dessuten er jeg glad for at Det nordatlantiske råd har besøkt Tromsø og Bodø, og fått innblikk i utfordringene og mulighetene i nordområdene, sier stortingspresident Dag Terje Andersen (A) etter møtet, som han betegner som godt og substansielt.

På møtet deltok også lederen for utenriks- og forsvarskomiteen Ine M. Eriksen Søreide (H) og komitémedlemmene Lars Peder Brekk (Sp) og Karin Woldseth (FrP). Deltakerne fikk anledning til å spørre Fogh Rasmussen om hans vurdering av aktuelle sikkerhetspolitiske spørsmål.


I løpet av samtalen ga Fogh Rasmussen sine vurderinger av situasjonen i Afghanistan, konflikten i Syria og utviklingen i landene i det tidligere Jugoslavia.

Berømmet norske soldater

Før besøket på Stortinget deltok Fogh Rasmussen på frigjørings- og veterandagen ved Akershus festning.

I møtet på Stortinget sa Fogh Rasmussen at det er en glede å besøke Norge på nettopp 8. mai og dermed få delta i denne markeringen.

Generalsekretæren takket også for norsk støtte til NATO-ledete operasjoner opp gjennom årene og viste til innsatsen i Kosovo, Afghanistan, i forbindelse med anti-piratvirksomheten i Adenbukta og i Libya.

– Dere kan være stolte over norske soldaters innsats, oppsummerte han.

Startet besøket i Bodø

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og NATOs råd, som består av alle NATO-landenes ambassadører til NATO, besøker Norge fra 6. til 8. mai. Fogh Rasmussen og NATOs råd er invitert av regjeringen, og invitasjonen er et ledd i satsingen for å bidra til økt forståelse for utviklingstrekk i nordområdene, som også er viktige for NATO.

Fogh Rasmussen startet derfor sitt norgesbesøk i Bodø.

Generalsekretæren sa at besøket i Bodø og Tromsø var meget nyttig for Det nordatlantiske råd, slik at de med egne øyne kunne se de utfordringer og muligheter man står overfor der oppe.

Sist oppdatert: 08.05.2013 15:04
: