Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Delegasjon fra Egypt besøker Stortinget 13.–14. november

Stortinget ved utenriks- og forsvarskomiteen er tirsdag og onsdag denne uken vertskap for en delegasjon fra parlamentet i Egypt.

På Stortinget møter delegasjonen også justiskomiteen, familie-, kulturkomiteen og kontroll- og konstitusjonskomiteen, samt Stortingets direktør. Under oppholdet i Norge skal delegasjonen også besøke Utenriksdepartementet, Senter for menneskerettigheter og Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Egypt er i en viktig fase når det gjelder demokratiutvikling, og arbeid med en ny grunnlov pågår. Parlamentet er for tiden suspendert, men delegasjonen som besøker Norge består av representanter som ble valgt under parlamentsvalget sist vinter og som er sentrale politikere i det nye Egypt. De har ønsket å komme til Norge for å høste av norske erfaringer når det gjelder parlamentarisk arbeid, menneskerettigheter og demokratibygging.

Under besøket vil Stortingets rolle som lovgivende forsamling og kontrollfunksjon til regjeringen være på agendaen, i tillegg til at det vil bli fokus på hvordan Stortinget som nasjonalforsamling representerer alle grupper i det norske samfunnet. Kvinners rettigheter og rolle i politikken vil også være et tema.

I forbindelse med besøket uttaler fungerende leder i utenriks- og forsvarskomiteen Svein Roald Hansen: «Det er nyttig å være i dialog med politikere fra Midt-Østen og Nord-Afrika. Egypt er et nøkkelland i regionen som nå står midt i viktig reformarbeid. Jeg ser fram til å dele erfaringer med de egyptiske parlamentarikerne.»

Sist oppdatert: 12.11.2012 16:58
: