Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Deltok på EU-møte om miljø og energi

For første gang har Stortinget deltatt på et møte for energi- og miljøkomiteer i regi av EU. Bærekraftig energiproduksjon og EUs klimamål for 2030 var blant temaene.

Erling Sande (Sp) og Siri A. Meling (H) på møtet.

Leder og nestleder i energi- og miljøkomiteen, Erling Sande (Sp) og Siri A. Meling (H), deltok 12.–13. mai på et interparlamentarisk møte i Dublin for energi- og miljøkomiteer i de nasjonale parlamentene i EU og Europaparlamentet. Dette er første gang Stortinget er invitert på et møte for energi- og miljøkomiteene under et EU-formannskap. På dagsordenen sto blant annet bærekraftig energiproduksjon og EUs klimamål for 2030. 
 
– Vår deltakelse her, bidrar positivt til økt parlamentarisk samarbeid på et område som er viktig både for Norge og EU. Det er verdifullt for Stortinget å på denne måten få bedre innsikt i hvordan de nasjonale parlamentene i EU jobber på energi- og miljøområdet, sa Erling Sande.

Samarbeidspartner for EU

Foredragsholderne inkluderte EUs kommisjonærer for energi og klima, Günther Oettinger og Connie Hedegaard samt den irske energiministeren, Pat Rabbitte. De nasjonale parlamentene var godt representert og deltok aktivt i debatten om Europas energi- og miljøutfordringer. Norge ble av flere nevnt som en viktig samarbeidspartner for EU på energiområdet.

– Med Norge integrert i EUs energimarked gjennom EØS-avtalen og med tett dialog mellom Norge og EU på energiforsyning og internasjonale klimaspørsmål, er det spesielt viktig for oss å være til stede her. På denne måten får samarbeidet mellom Norge og EU også en viktig parlamentarisk dimensjon, la Siri A. Meling til.
 
Deltakelsen på møtet i Dublin reflekterer økt europaengasjement på Stortinget og tiltakende samarbeid med Europaparlamentet og de nasjonale parlamentene i EU. Bare denne våren har Stortinget deltatt på en rekke interparlamentariske møter i Brussel og Dublin på ulike politikkområder.

Sist oppdatert: 13.05.2013 13:43
: