Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Helsepolitikk i vestnordisk perspektiv

Hvordan kan de vestnordiske landene best samarbeide om helse? Dette er et av de aktuelle spørsmålene når Rigmor Andersen Eide (KrF) deltar på Vestnordisk råds temakonferanse 14.–17. januar.

– Helsepolitikken har lett for få et veldig nasjonalt preg. Innenrikspolitisk spiller helse og omsorg en så viktig rolle at vi alt for sjelden fokuserer på mulighetene for samarbeid over grensene, sier Rigmor Andersen Eide, som er nestleder i Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Andersen Eide understreker at det er helt sentralt å samarbeide for å oppnå de mest effektive resultatene. Hun mener det er rom for dette også innenfor det nordiske samarbeidet.

– Vi bor i små og sammenlignbare land. Vi må utveksle erfaringer, lære av hverandre og samarbeide nordisk der det er nyttig. Bare slik får pasientene den beste behandlingen samtidig som at ressursene brukes på den mest effektive måten, sier stortingspolitikeren, som deltar på temakonferansen som observatør for Nordisk råd.

Færøyene, Island og Grønland er medlemmer av Vestnordisk råd. Rådet arrangerer årlig en temakonferanse for vestnordiske parlamentarikere og eksperter. I år finner den sted i islandske Isafjördur.

Sist oppdatert: 10.01.2013 11:23
: