Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Livskvalitet og miljøhensyn på dagsordenen under konferanse i Ecuador

Staters ansvar for å beskytte egne borgere, situasjonen i Syria, rettferdig handel og sosiale medier og demokrati var andre temaer som ble debattert i Quito, Ecuador under Den interparlamentariske unions hovedsesjon 22.–27. mars. Fem stortingsrepresentanter deltok, anført av Øyvind Vaksdal (FrP).

Truls Wickholm holdt innlegg på vegne av Stortingets delegasjon.

Hvordan kan en sikre at økonomisk vekst og industriproduksjon ikke skader miljøet og forringer folks livskvalitet? Er det alternativer til de rådende modellene for økonomisk utvikling? Hvilke andre faktorer enn velstandsnivå pavirker folks oppfatning av det gode liv?


Slike problemstillinger sto sentralt under konferansens hoveddebatt, hvor Truls Wickholm (A) holdt innlegg på vegne av delegasjonen fra Stortinget. Wickholm pekte på at politikere og myndigheter må legge forholdende til rette for at borgerne kan foreta gode valg i sine egne liv. Han understreket at like muligheter for kvinner og menn er vesentlige for både velstandsutvikling og livskvalitet.


Øvrige deltakende representanter fra Stortinget, blant konferansens i alt 800 parlamentarikerne, var Gunnar Gundersen (H), Aksel Hagen (SV) og Kari Henriksen (A). 

Under oppholdet i Ecuador ble det også gjennomført møte med Norsk folkehjelps regionalkontor for Sør-Amerika i Quito og lokale urfolksorganisasjoner i Cayambe.

Den interparlamentariske union er en internasjonal organisasjon som jobber for å fremme demokrati, fred og menneskerettigheter. Den har medlemmer fra 162 land.

Øyvind Vaksdal og Aksel Hagen

Øyvind Vaksdal og Aksel Hagen.

Sist oppdatert: 27.03.2013 10:10
: