Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Seminar om forslag til endring av Grunnloven

Det kan bli frisk debatt når fire ulike forslag til endring av Grunnloven presenteres på et nytt seminar i rekken «Grunnloven og deg» førstkommende mandag, 18. februar. Seminaret er åpent for alle, så meld deg på!

Stortingets seminarserie «Grunnloven og deg» er en serie seminarer om nasjon og folkestyre frem mot grunnlovsjubileet i 2014. Seminarene holdes i lagtingssalen på Stortinget, og er åpne for alle.

Mandag 18. februar arrangeres det et nytt seminar i rekken, og denne gangen danner fire utvalgte forslag til endring av Grunnloven utgangspunktet. Forslagene er ulike, og flere av dem er det ulike meninger om.

Blant dem er forslaget fra Jette F. Christensen (Ap) m.fl. om at Stortinget trer sammen en måned tidligere etter sommerferien. Det gjelder også forslaget fra blant andre Snorre Valen (SV) om mer åpenhet om norsk krigsdeltakelse i utlandet.

Alle forslagene blir presentert av en forslagsstiller, i tillegg blir de kommentert av eksperter på området og andre politikere. Blant ekspertene er professor ved Universitetet i Oslo, Eivind Smith og Sverre Lodgaard fra NUPI. 

Følgende forslag blir gjennomgått:

  • Grunnlovsforslag 1 om endring i Grunnloven § 14 – med sikte på å utelukke at stortingsrepresentanter kan beskikkes som statssekretærer.
    Les grunnlovsforslag 1

  • Grunnlovsforslag 3 om endring i Grunnloven § 25 – mer åpenhet om norsk krigsdeltakelse i utlandet.
    Les grunnlovsforslag 3

  • Grunnlovsforslag 38 om endring av Grunnloven §§ 68 og 80 – Stortinget trer sammen en måned tidligere.
    Les grunnlovsforslag 38

  • Grunnlovsforslag 9 om endring av Grunnloven § 112 – utvidelse av tidsfristen for å foreslå endringer i Grunnloven.
    Les grunnlovsforslag 9

Sted: Stortinget, lagtingssalen
Tid: 18. februar, kl. 10:00–14:25

Detaljert program (pdf)

Det er et begrenset antall plasser. Påmelding kan sendes til Marita Urke: marita.urke@stortinget.no

Den 11. mars 2013 kl. 12.00–15.30 arrangerer Stortinget seminar om forslag om grunnlovsfesting av menneskerettigheter. Mer utfyllende informasjon om dette seminaret vil publiseres senere.

Sist oppdatert: 13.02.2013 11:05
: