Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Wickholm om mangfold og likestilling på Nordic Cool

Hva kan gjøres for å styrke likestilling og mangfold i styring og politisk representasjon? Det skal Truls Wickholm (A) være med å debattere i Washington DC 11. mars.

Truls Wickholm.

– Jeg skal være med for å fortelle om hvordan vi arbeider med likestillings- og mangfoldspolitikk i Norge. Vi har jo store ambisjoner i Norge når det gjelder inkludering av minoritetsgrupper i samfunnet, fordi vi mener at alle som kan og vil bør få mulighet for å bidra, sier Truls Wickholm.
 
Norge skiller seg fra mange andre land ved at likestillingspolitikken i dag favner bredere enn bare kjønn, den handler også om antidiskriminering og integrering av innvandrere.

– Av viktige tiltak vi har kommet med i de siste årene, vil jeg særlig trekke frem kvinnerepresentasjon i styrer og gratis kjernetid i barnehager. Det første er med på å endre strukturer i næringslivet, og det andre er med på å endre strukturer i familiene samtidig som det bedrer integreringen, sier Wickholm.
 
Han mener at andre land kan høste erfaringer fra norsk mangfoldspolitikk, men er samtidig overbevist om at Norge har mye å lære.
 
– Så langt har vi utrettet mye innenfor likestillings- og mangfoldsarbeidet, men vi står fremdeles overfor utfordringer. Amerikanerne har lang erfaring med integrasjon og flerkulturelle samfunn. Jeg er spent på å høre hva de har å si, sier Wickholm, som til daglig sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.
 
Blant deltakerne på debatten er representanter for tenketanken Center for American Progress og Nasjonalkongressen for amerikanske indianere. I tillegg deltar en rekke medlemmer av Nordisk råd.
 
Det er Nordisk råd som arrangerer den amerikansk-nordiske paneldebatten på National Museum of Women in the Arts i Washington. Debatten finner sted i sammenheng med den store, nordiske kultursatsingen Nordic Cool.

Sist oppdatert: 07.03.2013 10:23
: