Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Thommessen møtte Turtsjynov

Stortingspresidenten møtte den ukrainske parlamentspresidenten Oleksander Turtsjynov i forbindelse med åpningen av den europeiske konferansen for parlamentspresidenter på Stortinget torsdag 11. september. 

Den ukrainske parlamentspresidenten Oleksander Turtsjynov i samtale med stortingspresident Olemic Thommessen. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Turtsjynov uttrykte stor bekymring over situasjonen i de østlige delene av Ukraina, spesielt etter offensiven iverksatt av separatistene forrige måned. Han understreket at EU og andre land må opprettholde presset på Russland.


Han takket Norge for støtten som er gitt så langt, men pekte på at Ukraina i dagens situasjon har behov for praktisk og militær støtte for å kunne forsvare seg.

Olemic Thommesen fremholdt viktigheten av parlamentsvalget som skal holdes 26. oktober. Et godt gjennomført valg med høy valgdeltakelse vil øke befolkningens tillit til parlamentet og derigjennom til demokratiet. Fra Stortingets side står vi klare til å bidra med ekspertbistand og være samtalepartner for hvordan et nytt parlament kan organiseres og hvordan gode demokratiske arbeidsformer kan etableres. Men først må et valg gjennomføres, sa Thommessen.


Parlamentspresident Turtsjynov fungerte som midlertidig president i Ukraina etter avsettelsen av statsminister Viktor Janukovitsj i februar og frem til parlamentsvalget i mai.

Sist oppdatert: 11.09.2014 15:50
: