Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Torstein Tvedt Solberg blir medlem i arbeidsgruppe for Hviterussland

Formålet med den internasjonale arbeidsgruppa er å fremme menneskerettigheter og demokrati i landet som har blitt karakterisert som «Europas siste diktatur».

Torstein Tvedt Solberg. Foto: Stortinget/Terje Heiestad.

Utnevnelsen av Torstein Tvedt Solberg (A, Rogaland) til medlem i Arbeidsgruppa for Hviterussland ble nylig kunngjort av presidenten i OSSEs parlamentariske forsamling, Ranko Krivokapić. Gruppa ble oppnevnt i 1998 og har særlig søkelys på å fremme dialog mellom regimet i Minsk og opposisjonen. Hovedprioriteringer er gjennomføringen av frie og rettferdige valg og respekt for menneskerettighetene. 
 
– Jeg er glad for utnevnelsen og ser fram til å bidra til arbeidet med et demokratisk Hviterussland. Myndighetene i landet er imidlertid lite endringsvillige, så det er klart at oppgavene foran oss er formidable, uttaler Solberg.
 
Ifølge den anerkjente organisasjonen Human Rights Watch begår regimet omfattende menneskerettighetsbrudd. Situasjonen ser de siste årene ut til å gå i negativ retning.
 
Arbeidsgruppa for Hviterussland består av parlamentarikere fra en rekke medlemsland i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Sist oppdatert: 09.04.2014 11:54
: