Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vinnertegningen er kåret

I anledning grunnlovsjubileet inviterte Stortinget 1.–4. klasse over hele landet til tegnekonkurranse, der elevene ble oppfordret til å tegne en forside til Grunnloven. Vinnertegningen er laget av Elvin Rama Berg-Appadhoo i 3. klasse på Hauglia skole.

Juryen: Direktør ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet, Angela Goldin, Stortingets femte visepresident Line Henriette Hjemdal og stortingsarkivar Egil Borlaug.

Se vinnertegningen her eller nederst i artikkelen.

Skolene ble oppfordret til å la alle elevene få bli med på prosjektet. Elever og lærere har vært med å bestemme hvilke forslag som skulle representere skolen, maksimalt fem. Hele 1360 tegninger kom inn i konkurransen.

Mandag 16. juni kåret juryen vinnertegningen, tegnet av Elvin Rama Berg-Appadhoo i 3. klasse på Hauglia skole. «Vinnerbidraget er vakkert og spennende», heter det i juryens begrunnelse.

Juryen har bestått av Stortingets femte visepresident Line Henriette Hjemdal, direktør ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet Angela Goldin og stortingsarkivar Egil Borlaug.

Imponert over engasjementet

Juryleder Line Henriette Hjemdal er imponert over det store engasjementet som har vært rundt dette prosjektet, og sier vinnerbidraget til Elvin Rama Berg-Appadhoo skilte seg positivt ut fra de andre bidragene.

– Han har løst oppgavene på en original og god måte. Jeg gleder meg til å møte eleven og klassens hans i Stortinget i september, sier hun.

Angela Goldin, direktør ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet, sier det har vært en utfordrende og spennende prosess for juryen å finne frem til en vinner.

Fremhevet Grunnlovens verdier

– Blant de nesten 1400 innkomne bidrag var det utrolig mange fargerike, kreative tegninger av høy kunstnerisk kvalitet. Samtidig var det interessant å merke seg hvordan mange av barna på en original og leken måte fremhevet de sentrale verdiene Grunnloven bygger på, sier hun.

Juryens begrunnelse lyder slik: «Vinnerbidraget er vakkert og spennende. Tegningen kombinerer ulike elementer uten at tegningen er overlesset. Årstallet 1814 stiger ut av tegningen, flagget og riksvåpen er med og vi blir minnet om vår nasjonaldag og Grunnloven. Komposisjonen er original, med en barnlig løve, tydelig tegnet med frihånd.»

Eleven som har vunnet konkurransen får ta med seg hele klassen til et besøk i Stortinget i september.

Vinnertegningen laget av Elvin Rama Berg-Appadho i 3. klasse på Hauglia skole.

Vinnertegningen laget av Elvin Rama Berg-Appadhoo i 3. klasse på Hauglia skole.

Se alle bidragene som er sendt inn.

Sist oppdatert: 19.06.2014 15:22
: