Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Felles nordisk-baltisk innsats for å bekjempe menneskehandel er nødvendig

Sonja Mandt (A) representerer Nordisk råd i et kunnskapsforum om menneskehandel i Riga den 27.–28. november. På møtet i Riga vil fokus være på de sosiale konsekvensene av menneskehandel i Østersjøregionen.

Sonja Mandt under Nordisk råds sesjon 2014

Sonja Mandt, som sitter i Nordisk råds velferdsutvalg, og i Stortingets familie- og kulturkomité, vil i sitt innlegg snakke om parlamentenes samfunnsansvar.

– Bekjempelse av menneskehandel har de senere år stått høyt på dagsordenen i alle de nordiske land og i våre naboland i øst. Nordisk ministerråds treårige kunnskaps- og nettverksprogram har bidratt til å styrke det regionale samarbeidet mellom landene, sier Mandt, som er svært tilfreds med at de nordiske lands justisministre nylig vedtok å sette inn ekstra ressurser i kampen mot menneskehandel.

– Antall anmeldelser av menneskehandel øker kraftig i Norge. Problemet berører stadig flere bransjer. En rekke tiltak er satt i verk for å ta vare på ofrene for menneskehandel, og for å motvirke og forebygge utnyttelse av mennesker. Dette arbeidet må følges opp gjennom et tett internasjonalt samarbeid. Det er særlig viktig å følge pengestrømmene, sier Mandt.  

Innenriksdepartementet i Riga er vertskap for forumet, som gjennomføres i samarbeid med Nordisk ministerråds kontor i Latvia og Nordisk-Baltisk politikvinnenettverk (NBNP), under rammene av Nordisk ministerrådets prosjekt Trafficking in Human Beings – Border Regional Cooperation.

Sist oppdatert: 27.11.2014 18:16
: