Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Parlamentarikere fra 14 land drøftet situasjonen i Ukraina

Parlamentarikere fra Nordisk råd møtte mandag 24. november parlamentarikere fra Ukraina og Georgia sammen med kolleger fra Baltisk forsamling, Benelux-parlamentet og Visegradlandene.

Michael Tetzschner under Nordisk råds sesjon 2014

Michael Tetzschner, leder av Stortingets delegasjon til Nordisk råd, deltok på møtet sammen med nordiske kolleger fra Danmark, Finland, Island og Sverige.

På agendaen sto den aktuelle situasjonen i Ukraina, de globale og regionale implikasjoner av Ukrainakrisen samt forslag til hva parlamentene kan gjøre for å støtte demokratiet, sikkerheten og stabiliteten i landet.

– Det at representanter for totalt 14 land møtes på denne måten markerer stundens alvor. Alle landene deler uroen over at Russland så flagrant bryter inngåtte internasjonale avtaler, sier Nordisk råds president Hans Wallmark fra Sverige.

Det at russiske tropper befinner seg inne i Ukraina samtidig som den økonomiske situasjonen vanskeliggjøres av utstrakt korrupsjon gjør situasjonen i Ukraina kompleks.

Deltakerne fra Nordisk råd konstaterte at det finnes interesse for og etterspørsel etter flere møter av denne type, der deltakerne kan dele informasjon direkte og åpent med hverandre. Fra Nordisk råds side understreket man villighet til å bidra med nordiske erfaringer inn i reformarbeidet som nå er under utvikling i Ukraina.

Sist oppdatert: 26.11.2014 15:24
: