Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

«Føl deg fri til å tegne»

Søndag 11. januar ble det arrangert en solidaritetsmarkering i Oslo i forbindelse med terrorhandlingene i Paris de siste dagene. Stortingspresident Olemic Thommessen holdt appell.

Stortingspresidenten tegner etter solidaritetsmarkering.

– Vi deler fortvilelsen med familiene som er rammet, vi deler sorgen i det franske samfunnet og – sammen med alle demokratiske krefter – deler vi bekymringen over at terror, antisemittisme og ekstremisme igjen kaster lange skygger over det demokratiske Europa, sa stortingspresidenten i sin appell på Universitetsplassen. 


– Angrepet i Frankrike er ikke bare et angrep på ytringsfriheten, men også et angrep på den tillit og trygghet som må være til stede i demokratiske samfunn. Vi vil ikke ha et samfunn som torpederes av vakthold og mistenksomhet. Vi vil ikke ha et samfunn der vi murer oss inne og underkaster oss fryktens snikende selvsensur. Terror og vold undergraver det frie Europa – terror og vold i Frankrike sprer også frykt hos oss, fortsatte han.


Markeringen ble åpnet ved at avistegnerne Roar Hagen og Finn Graff  tegnet på et lerret. Fremmøtte fikk i tillegg til appellen fra stortingspresidenten også høre appeller av kulturminister Thorild Widvey, Oslos ordfører Fabian Stang, Frankrikes ambassadør Jean-Marc Rives, Thomas Spence fra Norsk journalistlag, rektor ved universitetet i Oslo Ole Petter Ottersen og Harald Stanghelle fra Norsk redaktørforening.

Terrorofrene i Paris ble minnet ved ett minutts stillhet.

Etter at programmet var slutt ble de fremmøtte oppfordret til selv å tegne på lerret som var plassert ut på Universitetsplassen.

Markeringen ble arrangert av Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og FECO (Federation of Cartoonists) i samarbeid med den franske ambassaden i Norge.

Les hele appellen til stortingspresidenten.

Sist oppdatert: 10.01.2015 16:23
: