Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Geir Jørgen Bekkevold leder delegasjon til valget i Tadsjikistan

Geir Jørgen Bekkevold (KrF) skal lede observatørene fra OSSEs parlamentarikerforsamling til parlamentsvalget i Tadsjikistan 1. mars.

– Jeg håper å se forbedringer i gjennomføringen av valget fra siste parlamentsvalg i 2010, sier Bekkevold.

Rundt 50 parlamentarikere fra mange av medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) skal observere parlamentsvalget i Tadsjikistan 1. mars. Bekkevold skal lede delegasjonen og føre ordet på vegne av parlamentarikerforsamlingen i møter med sentrale aktører i forkant av valget og under pressekonferansen i etterkant.

– Tadsjikistan har, som alle andre medlemsland i OSSE, sluttet seg til prinsippene for frie og rettferdige valg. Tidligere valg har vært mangelfulle. Det er vår rolle å observere hvorvidt forbedringer i henhold til tidligere anbefalinger har blitt gjennomført og påpeke kritikkverdige forhold, sier Bekkevold.

Bekkevold leder Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentarikerforsamling og har tidligere observert valg i Bosnia-Hercegovina, to ganger i Kasakhstan, Moldova, Ukraina og USA.

I tillegg til Bekkevold skal Kari Henriksen (A) fra Stortinget delta som korttidsobservatør. Foruten parlamentarikerforsamlingens observatører, kommer rundt 150 eksperter til å observere valget for OSSEs kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, ODIHR.

Sist oppdatert: 26.02.2015 13:40
: