Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Seminar om fremtidig sikkerhet i Europa

Stortingets delegasjon til NATOs parlamentarikerforsamling inviterer sammen med Atlanterhavskomiteen til seminar om sikkerhetspolitikk ved Nobelinstituttet 17. september.

Seminaret «The Future Security of Europe» finner sted i anledning 60-årsjubileet til NATOs parlamentarikerforsamling. Innlederne er ventet å inkludere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, statssekretær for det tyske forsvarsdepartementet, Dr. Ralf Brauksiepe, og tidligere president i forsamlingen, Sir Hugh Bayley.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide under et besøk fra NATO PA i Norge 27. april 2015. Foto: Morten Brakestad/Stortinget.

NATOs parlamentarikerforsamling ble opprettet i juli 1955, i det som da het «Conference of Members of Parliaments from NATO Countries». Daværende leder for Stortingets utenrikskomité, Finn Moe, var en av organisatorene bak den første konferansen.

Parlamentarikerforsamlingen har siden vært et viktig bindeledd mellom NATO og parlamentene i alliansens medlems- og partnerland samt borgere i det euro-atlantiske området. Forsamlingen har spilt en viktig rolle i å bygge politisk samhold om alliansens formål og demokratiske verdier. Slik har man bidratt til å dempe ned regionale og nasjonale agendaer innad i alliansen, og introdusert politikere fra nye medlemsland til NATOs politikk.

Stortinget er i år vertskap for parlamentarikerforsamlingens årlige konferanse i Stavanger. I forkant av konferansen inviterer Stortingets delegasjon til sikkerhetspolitisk seminar om politisk samhold i Europa. Se påmeldingsinformasjon og program. 

For påmelding, vennligst send epost til seminar@dnak.org eller ring 22 40 36 00. Påmeldingsfrist: 15. september.

Sist oppdatert: 15.09.2015 15:31
: