Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingspresident Olemic Thommessen hilser 17.mai-toget fra balkongen. Foto: Stortinget.

Stortinget 17.mai

Stortingspresidenten holdt en tale for dagen, og la ned blomster ved statuen av Christian Frederik på Eidsvolls plass. Fra klokken ti hilste han barnetoget fra balkongen.

Tradisjonen tro holdt stortingspresident Olemic Thommessen en tale for dagen på Eidsvolls plass, utenfor Stortinget. I talen snakket han blant annet om hvor viktig det er for Norge som nasjon å være åpen og inkluderende.

– Vår tids debatt må handle om hvordan vi lever sammen på en måte der vi tross forskjeller bygger fellesskap rundt de grunnleggende verdiene vi samler under det norske flagget og Grunnloven, sa stortingspresidenten i sin tale.

Under seremonien på Eidsvolls plass la stortingspresidenten ned blomster ved statuen av Christian Frederik. Foto: Stortinget.

Stortingspresidenten påpekte også hvor viktig det er at vi er stolte av de verdiene vi feirer på 17. mai.

– Det handler ikke om å gå på akkord med det vi er stolte av i vårt eget samfunn. Det handler om å invitere inn og være åpen for at vårt eget kan bli enda bedre, sa Thommessen til de fremmøtte på Eidsvolls plass.

Ved seremoniens slutt la stortingspresidenten ned blomster ved Christian Frederik-statuen, som ble avduket av H.M. Dronning Margrethe av Danmark under grunnlovsjubileet i 2014. 

Kvindelige Studenters sangforening sang «Gud Signe vårt dyre Fedreland», og sammen med barn fra tredje trinn ved Tåsen barneskole fremførte de «Vi ere en nasjon».

De nordiske lands ambassadører var også til stede under seremonien, som ble overført direkte på NRKs 17. mai-sending. 

Fra klokken ti hilste stortingspresidenten barnetoget fra balkongen som er montert under de tre store vinduene langs fasaden mot Karl Johans gate. Den er et nyere element på fasaden, og var frem til 1991 en provisorisk anordning som ble hengt opp hvert år.

Les stortingspresidentens 17. mai-tale
Se bildene fra feiringen

Sist oppdatert: 18.05.2016 13:41
: