Stortinget markerte 17. mai 2017 med tale, blomsternedleggelse og sang på Eidsvolls plass. Tradisjonen tro hilste stortingspresidenten barnetoget i Oslo. Foto: Stortinget.

Stortinget markerte 17. mai 2017 med tale, blomsternedleggelse og sang på Eidsvolls plass. Tradisjonen tro hilste stortingspresidenten barnetoget i Oslo. Foto: Stortinget.

Stortinget feiret nasjonaldagen

– 17. mai er vår største folkefest. Da er alle invitert til å delta og feire verdiene i Grunnloven. Verdier som går på tvers av alder, kjønn, bakgrunn og bosted – de er limet i det norske samfunnet, sier stortingspresident Olemic Thommessen.

Se bilder fra 17. mai på Stortinget

I år som i fjor ønsket Stortinget velkommen til 17. mai-markering på Eidsvolls plass kl. 9. Stortingspresidenten holdt tale og la ned blomster ved Christian Frederik-statuen. Statuen var regjeringens gave til Stortinget i anledning Grunnlovens 200-årsjubileum i 2014. 3. trinn ved Klemetsrud skole i Oslo og Kvindelige Studenters Sangforening bidro med sang.

Les stortingspresidentens tale.

Barnas dag

–17. mai er først og fremst barnas dag. Det er barna som skal overta og videreutvikle demokratiet vårt i fremtiden, sier Thommessen.

Fra klokken 10 hilste stortingspresidenten barnetoget fra balkongen, en tradisjon som strekker seg tilbake til 1950-tallet. Balkongen er montert under de tre store vinduene langs fasaden mot Karl Johans gate. Balkongen er et nyere element på fasaden, og var frem til 1991 en provisorisk anordning som ble hengt opp årlig i anledning 17. mai.

I tillegg til å markere dagen på Eidsvolls plass og hilse barnetoget, la stortingspresidenten ned krans på Nasjonalmonumentet på Akershus Festning og på Kong Haakon VII-statuen på 7. juni-plassen.


Sist oppdatert: 17.05.2017 14:03