Stortingspresidenten reiser til Litauen

De nordiske og baltiske parlamentspresidentene (NB8) samles i byen Kaunas 22. og 23. august. I forkant av møtene vil stortingspresident Masud Gharahkhani besøke de norske styrkene i NATOs forsterkede militære nærvær i Litauen.

− På møtet med mine nordiske og baltiske kollegaer, skal vi snakke mer om hvordan vi kan samarbeide enda tettere og bredere, også nå som Sverige og Finland blir medlemmer av NATO, sier stortingspresidenten.

Parlamentspresidentene i den nordisk-baltiske kretsen møtes jevnlig for å drøfte aktuelle temaer. I år er det Litauen som leder samarbeidet. Gruppen besøkte Moldova i juni for sammen å uttrykke støtte til landet.

Møter norske NATO-styrker

Før NB8-møtet reiser stortingspresidenten til Rukla for å besøke de norske styrkene. Norge har siden 2017 bidratt med styrker til NATOs nærvær Litauen.

− Jeg ser frem til å besøke de norske styrkene i NATOs forsterkede militære nærvær i Litauen, og takke dem for innsatsen de gjør for europeisk sikkerhet og for å forsvare våre demokratiske verdier, sier Masud Gharahkhani.

 


Sist oppdatert: 19.08.2022 12:16