Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Vedtak uke 15

I uke 15 vedtok Stortinget blant annet å gi tilslutning til utbygging og finansiering av «Bypakke Nedre Glomma 2» og å be regjeringen få kunnskap om kunstig intelligens bedre inn i flere utdanninger.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Utbygging og finansiering av «Bypakke Nedre Glomma fase 2»

Stortinget har behandlet en proposisjon fra regjeringen om utbygging og finansiering av «Bypakke Nedre Glomma fase 2» i Viken fylke.

Forslaget til «Bypakke Nedre Glomma fase 2» inneholder blant annet utbedring av flere fylkeveier og riksveier samt ny bru over Glomma i Sarpsborg og i Fredrikstad. I tillegg kommer en rekke tiltak for å legge til rette for kollektivtransport, sykling og gange.

Stortinget sluttet seg til seg til utbygging og delvis bompengefinansiering av pakken, i tråd med regjeringens forslag.

Stortinget ga samtykke til at bompengeselskapet Vegfinans AS får tillatelse til å ta opp lån og kreve inn bompenger til delvis bompengefinansiering av pakken. I tillegg sluttet Stortinget seg til at Samferdselsdepartementet får fullmakt til å inngå avtale med bompengeselskapet om delfinansiering av pakken.

Datadrevet industri

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Høyre om datadrevet industri.

Stortinget vedtok å be regjeringen sørge for at kunnskap om kunstig intelligens og tingenes internett bakes inn i flere utdanninger. Stortinget ba videre regjeringen stille krav om at data gjøres tilgjengelig ved inngåelse av offentlige kontrakter, der det vurderes hensiktsmessig. Stortinget ba også regjeringen vurdere hvilke typer data som har såpass stor samfunnsmessig verdi at myndighetene bør pålegge datadeling.

Forslag om nasjonal minnedag for ofrene etter holocaust

Stortinget har behandlet et representantforslag fra MDG om å opprette en nasjonal minnedag for ofrene etter holocaust.

Et bredt flertall på Stortinget viste blant annet til at det ikke anses formålstjenlig å opprette en ny minnedag i tillegg til den årlige internasjonale holocaustdagen 27. januar.

Forslaget ble ikke vedtatt.

Andre forslag

Stortinget behandlet også en rekke andre forslag denne uken. Blant annet representantforslag om mer effektivt utnyttelse av det eksisterende togtilbudet på det sentrale Østlandet, nytt ferjesamband mellom Aure og Hitra med pilotprosjekt for flytende ferjekaier og autonome ferjer og miljøstøtteordningen for gods på bane.

Ingen av disse forslagene ble vedtatt.

Sist oppdatert: 14.04.2023 10:27
: