Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Akhtar Chaudhry: Nytt overgrep mot Timosjenko av ukrainske myndigheter

Pressemelding

– Ukrainske myndigheter bryter sine internasjonale forpliktelser når de nekter utenlandske parlamentarikere å besøke Julia Timosjenko, uttaler Akhtar Chaudhry (SV), leder av Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentarikerforsamling (OSSE PA).

Det var 30. oktober avtalt at den svenske parlamentarikeren Walburga Habsburg Douglas, lederen for de internasjonale observatørene under parlamentsvalget sist søndag, skulle besøke den fengslede opposisjonspolitikeren. Ukrainske myndigheter kansellerte besøket til fengselet i Kharkiv rett før det skulle finne sted, med den begrunnelse at hun har innledet sultestreik.

Timosjenko uttalte på mandag at hun innleder sultestreik i protest mot fusk under gjennomføringen av valget. Valgobservatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har fastslått at det ikke oppfylte internasjonale standarder.

– Om bare to måneder overtar Ukraina formannskapet i OSSE, som har sikkerhet, demokrati og respekt for menneskerettigheter som sine hovedoppgaver. Det er svært urovekkende at landet som skal lede denne viktige organisasjonen ikke tar sine forpliktelser mer alvorlig. Vi forventer at Ukraina lever opp til sitt ansvar, sier Chaudhry.

OSSEs parlamentariske forsamling omfatter over 300 parlamentarikere fra OSSEs 56 medlemsland.

Kontakt

Delegasjonssekretær Bjørnar Hotvedt Dahl, tlf. 40 29 17 12.

Sist oppdatert: 31.10.2012 14:51
: