Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Fordømmer arrestasjoner av MR-forkjempere i Baku

Pressemelding

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) fordømmer aserbajdsjanske myndigheters arrestasjoner av menneskerettighetsforkjempere i forbindelse med en demonstrasjon i Baku lørdag 26. januar.

Under PACEs første delsesjon i Strasbourg 21.–25. januar ble en resolusjon om hvordan Aserbajdsjan følger opp sine forpliktelser som medlem av Europarådet vedtatt. Resolusjonen uttrykte bekymring for ytringsfriheten og forsamlingsfriheten i Aserbajdsjan og oppfordret aserbajdsjanske myndigheter til å arbeide konkret med å bedre situasjonen.

Utdrag fra resolusjonsteksten: «The establishment of an inclusive political system and a truly competitive and unrestrictive political environment requires full implementation of basic freedoms, including freedom of expression, freedom of assembly and freedom of association. The situation in Azerbaijan is preoccupying and the Assembly expresses its deep concern in this regard.»

Flere av delegasjonens medlemmer møtte i forrige uke to av de som ble arrestert lørdag for å høre deres syn på menneskerettighetssituasjonen i Aserbajdsjan.

– Vi tar sterk avstand fra og fordømmer hvordan aserbajdsjanske myndigheter igjen har slått ned på og fengslet fredelige demonstranter. At dette kommer kort tid etter at parlamentarikere fra hele Europa har påpekt at Aserbajdsjan ikke fullt ut respekterer de forpliktelsene de har som europarådsmedlem er en provokasjon. Aserbajdsjan har mye å ta tak i før de overtar formannskapet i Europarådet i 2014, uttaler Karin S. Woldseth på vegne av delegasjonen.

Stortingets PACE-delegasjon er tverrpolitisk og består av medlemmer fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti.

Kontakt
Delegasjonssekretær Dorthe Bakke, Stortingets internasjonale sekretariat,

tlf. 23 31 36 14.

Sist oppdatert: 31.01.2013 12:13
: