Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Karin S. Woldseth (FrP) leder Europarådets valgobservasjon i Armenia

18. februar gjennomfører Armenia presidentvalg. Leder for Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE), Karin S. Woldseth er valgt som leder av Europarådets valgobservasjonsdelegasjon.

Som leder for valgobservasjonsdelegasjonen besøkte Woldseth i januar Armenia for å møte med presidentkandidatene, de politiske gruppene i parlamentet, lederen av valgkommisjonen, landets utenriksminister og sittende president. I tillegg møtte Woldseth representanter for Europarådet og OSSEs valgobservasjonsorganisasjon ODIHR, samt sivilt samfunn. 

– Valgobservasjon er en viktig del av arbeidet i Europarådets parlamentarikerforsamling. Demokrati er en av organisasjonens hovedpilarer og gjennom valgobservasjon bidrar vi i praksis til å sikre demokratiske prosesser. Som leder for valgobservasjonsdelegasjonen ser jeg frem til å følge hele valgprosessen. Gjennom dette første besøket har jeg lært mye om den politiske situasjonen i Armenia og de utfordringene de står overfor ved dette valget. Jeg ser nå frem til å følge selve valget, uttaler Karin S. Woldseth i forkant av reisen til Armenia.

Kontakt: Delegasjonssekretær Dorthe Bakke 2331 3614

Sist oppdatert: 11.02.2013 14:11
: