Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kommentar fra Stortingets direktør Ida Børresen i forbindelse med oppfølging av nattens bombetrussel mot Stortinget

Pressemelding

Politiets sperringer rundt Stortinget opphørte tidligere i dag etter pågripelse av mistenkt person. Adgang til Stortinget foregår nå som normalt.

Stortinget har hatt et godt samarbeid med politiet om sikring av Stortinget. Jeg vil understreke at Stortingets beredskapsrutiner fungerte som de skulle, herunder stenging av adgangen til Stortingets bygninger natt til onsdag og tilrettelegging for normal drift og møtevirksomhet i dag, med forsterket adgangskontroll.

Stortingets representanter og ansatte ble informert om bombetrusselen og sikringstiltakene rundt Stortinget i løpet av morgentimene og formiddagen i dag.

Det er imidlertid klart at våre informasjonsrutiner til representanter og ansatte ikke var gode nok, og at informasjonen ble gitt for sent. Jeg har i dag informert Stortingets presidentskap om at det vil bli iverksatt umiddelbare tiltak for å sikre rask og god informasjon til Stortingets representanter og ansatte for fremtiden.

Kontakt

Jorunn Nilsen, tlf. 938 98 200
E-post: jorunn.nilsen@stortinget.no

Sist oppdatert: 13.02.2013 14:55
: